Jaguar X-Type: Vergrendelen en ontgrendelen van de autoportieren gaat soms niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Vergrendelen en ontgrendelen van de portieren lukt soms niet met de afstandsbediening en het wordt steeds erger. Wanneer ik de portieren niet kan sluiten moet ik dan even wachten ... de deur open trekken en het allarm laten afgaan, sleutel in het slot dan motor starten ... stil leggen en dan lukt het weer om de deuren te sluiten met de afstandsbediening, tot wanneer het probleem zich na één of twee ritten herhaalt. Iemand een tip? Kan dit met herinitialiseren en hoe kan dit uitgevoerd worden?

delijn

Geplaatst door delijn (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar X-Type? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

ex-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Zit er een indicatie-ledje/lampje op de afstandsbediening? Zo ja, brandt deze misschien minder fel, dan kan het aan het batterij-tje ervan liggen.
Had dat laatst ook, snapte niet waarom mn wagen soms niet reageerde op mn afstandsbediening, totdat ie t uieindelijk helemaal niet meer deed. Batterij vervangen en hij deed t weer prima...

grt

delijn (0), 14 jaar geleden

Daar had ik al aan gedacht dus heb ik de beide battereiën uit de twee afstandsbedieningen recent vervangen, maar het probleem blijft.

ex-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

ow oke. dan zou ik zeggen, ff uit laten lezen bij de garage, missch zitten er storingen in het vergrendelings systeem...

delijn (0), 14 jaar geleden

Zal ik doen als ik het zelf niet vind, het lijkt er echter op dat de sleutels opnieuw "geleerd" (geïnitialiseerd) moeten worden. Als het dat is wil ik het zelf ook weten en doen want ik vermoed dat er procedures voor zijn.. bepaalde handelingen dus. Het kan idd ook nog iets anders zijn. Toch bedankt voor uw bijdrage.

ex-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Nou, denk eerlijk gezegd niet dat het enkel een kwestie is van opnieuw inleren. Tevens kun je dat ook niet zomaar zelf, auto moet ervoor op de computer aangesloten worden. Een monteur bij een dealerbedrijf weet prima hoe hij een sleutel kan inleren. De procedures die gevolgd moeten worden, geeft de computer ook vaak vanzelf aan.
Het kan zeer zeker nog iets anders zijn, maar waarschijnlijk komt dat dan wel aan het licht tijdens het uitlezen, zo niet, laat maar weten...

delijn (0), 14 jaar geleden

Bij Ford zijn er proceduren zoals 4x sleutel draaien in contact (stan I naar II) na de gong vergrendelknop indrukken nogmaals gong dan contact op II om het inlezen te beëindigen.
Zoals je zegt zal er niets anders opzitten voor mij, ik neem contact met een dealer en laat zeker nog wat na op de site. Bedankt.

delijn (0), 14 jaar geleden

Tja, Jaguar garage bezocht na afspraak, via uitlezen met de computer vind men niets. Nieuwe afstandbediening laten aanpraten (uren + afstandbediening (heb er nu 3) + BTW = 312euro) maar het probleem blijft bestaan. Dus de CV gaat soms en soms ook niet. In de garage weet men het niet. Iemand een idee of soortgelijke ervaring?

ex-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

misschien iets met het contactslot aan de hand?
blijven er verder geen dingen aan nadat de sleutel uit het contact is verwijderd? (zoals radio, kachel)
Stel dat er aan je autosleutel nog een grote sleutelbos hangt, dan schijnt het te kunnen dat het gewicht van de sleutelbos het contactslot uitlubberd, waardoor deze niet helemaal goed meer werkt.
Als dan het systeem denkt dat de sleutel nog in het contact zit, kan het zijn dat de centrale vergrendeling uitgeschakeld is en dus niet reageerd.
Ik denk hieraan gezien het feit dat als je de motor start (dus sleutel weer in contact) en weer uitzet (sleutel er weer uit) het dan wel werkt.
Het is maar n idee, vaak als het contactslot kapot is merk je dat aan andere dingen (slecht starten, sleutel moeilijk gedraaid krijgen) maar weet zo even nix anders te bedenken wat het zou kunnen zijn.

delijn (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de tip, dat zou inderdaad wel kunnen. Ik ga in de garage eens deze vraag stellen, nochtans heeft men in de garage niets vastgesteld bij het uitlezen met de computer.
Het starten gaat wel goed en de sleutel draait makkelijk, radio of kachel of airco blijven ook niet branden.
Wel werd vastgesteld dat een van de achteruitrij sensors defect is. Deze werd nog niet hersteld (want te bestellen).
Wel stel ik vast dat wanneer de motor wordt afgezet er een licht ronkend geluid te horen is.
Het slot lijkt mij echter niet versleten en er hangt nooit een sleutelbos aan. Ik ga er ook eens speciaal op letten gedurende een paar dagen.

ex-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

ok en dan met name uiteraard wanneer de vergrendeling het niet doet ff kijken of alles netjes uit is.
Missch zit er ook nog een indicatie ledje voor de startonderbreking in de auto, die gaat knipperen wanneer de startblokkering actief is. Dat lampje zou dan moeten knipperen wanneer de sleutel eruit is. Als dat lampje niet knippert zou dat kunnen betekenen dat de startblokkering uit blijft waardoor de vergendeling niet werkt.

delijn (0), 14 jaar geleden

Na maanden zoeken, eindelijk gevonden. Ik had mij ondertussen in een andere garage wel nieuwe sleutels laten aansmeren en nog net geen nieuwe computer.
Een Gentse Jaguar garagehouder gaf mij telefonisch de tip om te kijken of in het contactslot, het klepje die het slot afsluit wel dicht ging bij het verwijderen van de sleutel. Testje en inderdaad wanneer het klepje open bleef staan kon ik de wagen niet sluiten met de afstandsbediening want de computer oordeelde dat de sleutel nog in het contactslot zat.
Andere keren als het klepje wel sloot was alles normaal. Een drupje siliconenolie heeft alles verholpen. Opgelost met dank aan de wakkere Gentse Jaguar verdeler, die de reparatie kon via telefoon....
Bedankt man.

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback, en in Gent hebben ze een toffe Jaguar dealer!!!

Gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar X-Type of stel zelf een nieuwe vraag.