Jaguar X-TYPE 2.0 V6: Versnelling

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Auto is moeilijk in een versnelling te krijgen na even stilstaan. Na even rijden schakelt de auto goed. Oliepeil in de bak is goed en lekt niet. Auto is uit 2006 en heeft maar 86000 km gelopen.
Herkent iemand dit probleem.
Al vast dank

Bermia

Geplaatst door Bermia (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar X-Type? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Probeer eens de versnellingsbak te verversen. Tap de bak af als de bak goed warm is, om zo veel mogelijk slijpsel kwijt te raken. Vullen met de juiste soort en dikte. Waarschijnlijk gaat het schakelen dan na enkele dagen beter...

Bermia (0), 5 jaar geleden

Beste Cor,
Dat hebben we recentelijk al gedaan maar heeft niet geholpen.
We rijden nu 14 dagen me de nieuwe olie maar de auto schakelt niet soepeler. Het vreemde is dat het alleen na even stilstaan is. Zodra je een paar meter hebt gereden, schakelt de auto normaal.

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Toch hoop ik dat er geen andere reparatie nodig is....Hoe is het bij koude motor. komt de koppeling misschien niet goed vrij.. Dat is te controleren door de achteruit te proberen....Ik hoor nog wel

Bermia (0), 5 jaar geleden

Het maakt niet uit in welke versnelling je de aut wilt zetten. Bij een tijdje stilstaan bv een uurtje parkeren , krijg je de auto moeilijk in welke versnelling dan ook..
Als dat dan toch lukt met een beetje extra kracht, en je rijdt dan even ,schakelt de auto weer soepel.
Misschien is het wel een koppeling probleem. Dat de koppeling als het ware een beetje plakt en de versnellingsbak niet goed vrijkomt bedenk ik mij nu.

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Ik weet niet of de achteruit ook gesynchroniseerd is. Zo ja dan werkt mijn eerder genoemde optie niet. Plakken van de koppelingsplaat kan twee oorzaken hebben. de plaat is vet geworden door lekkage van de price-as-keerring of de kpppelings-plaat wil niet lekker schuiven over zijn vertanding...In beide gevallen moet de bak gescheiden worden van de motor om eerst diagnose te kunnen stellen en daarna het euvel te herstellen...Overigens dit kan voorlopig geen kwaad en waarschijnlijk wordt het erger of in het gunstige geval herstelt het zich.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar X-Type of stel zelf een nieuwe vraag.