Jaguar X-Type: wagen slaat uit/in veilige modus

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Jag x-type diesel van 2004.

Als ik fors optrek met de wagen begint mijn lampje te branden vaan de voorverwarming en slaat de motor uit.
Na de wagen opnieuw te starten kan ik weer verder rijden.

Soms als ik op het autostrade aan het rijden ben en hij slaat toevallig uit. draai ik de sleutel af en terug aan.
De wagen start zonder probleem terwijl ik rijd , maar dan heb ik geen vermogen meer tot ik de wagen op de bvb de parking volledig uit heb gezet en hem terug start.

Dit probleem heb ik ook als ik meer dan 140 km/u wil rijden.
Iemand enig idee?

Thierryvl

Geplaatst door Thierryvl (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar X-Type? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 7 jaar geleden

Laat hem eerst eens uitlezen , dan hebben we misschien een oorzaak/zoekrichting.

Breezer (0), 7 jaar geleden

Ai, klinkt bekend... mijn buurman heeft dezelfde wagen uit 2006 (estate) met ook knal hetzelfde probleem, hij rijd al meer dan een jaar zo rond en past dezelfde werkwijze toe bij noodloop contact af en terug starten.
Ik ga met argusogen volgen want wij hebben tot grote spijt (en frustratie) de oplossing nooit gevonden, ik kan enkel oplijsten wat er aan zijn wagen allemaal gebeurd is, mogelijk hebt U hier iets aan, ik hoop dat U de oorzaak wel kan vinden.
Alle filters vervangen, injectoren laten testen (niet stuk), injectorrail vervangen, injectiepomp vervangen, gloeibougies vervangen, gloeidraad vervangen (deze bleef na het starten nog een tijdje onder stroom staan tot het bevestigingspunt zelfs in de plastiek smolt!),...
Hier hebben 2 garages en een dieselspecialist achter gezocht, om niet meer uit te geven dan de wagen nog waard was tenslotte gewoon opgegeven en er zo mee verder gereden tot op heden.
Sinds eergisteren trouwens een nieuw probleem, heel bizar weeral : telkens je de wagen start gaat de kofferraam uit het slot... ga dit maar is in een aparte post werpen denk ik.

StinkendCorsake (0), 7 jaar geleden

De "buur" zelf :-). Laat het hier vooral even weten als je de oplossing hebt Thierryvl. We zijn al even (lees: maanden, zelfs jaren) op zoek naar de oplossing. Vreemd gedoe allemaal. Van overtuigd dat het iets elektrisch moet zijn. Want de auto blijft functioneren ondanks het steeds aangeven van hetzelfde probleem. Het is knap lastig, maar ik zou er graag de oplossing voor vinden.
Even rondgekeken hier en het probleem komt wel vaker voor. Er moet toch iemand dat al opgelost hebben?

JaapvV (0), 7 jaar geleden

Neem eens contact op met Ruud Emmen. Hij is nu baas van Jaguar Breda geloof ik. Hij weet werkelijk alles van elke Jaguar (ik rijd zelf ook al 9 jaar x-type) en ik heb hem leren kennen als DE allesweter voor elk J-probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar X-Type of stel zelf een nieuwe vraag.