Jaguar XF-Type 2015: Wielbout breekt af

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2179, Vermogen (kw): 147

Jaguar XF 2.2 D : tijdens de wielwissel zomer -> winter ( 2de seizoen nog maar ) breekt er een bout af van het rechter voorwiel . Normaal ( licht ) afgeschoten/aangeschoten met kleine slagmoersleutel . Dan aangetrokken met momentsleutel op 110 . Bij deze bewerking tot de vaststelling gekomen dat de bout doordraaide . Wat bleek , achteraan was de bout afgedraaid aan het naafvlak . Dit type bevestiging bestaat uit een presbout in de naaf en het wiel dan bevestigd door moeren . Wat is hier fout ? heeft iemand ook deze ervaring al gehad ? wat is het aantrekkoppel voor deze bouten ? zijn dit speciale bouten van zeer lichte legering ? Ik heb klanten met oudere types Jaguar X met meer dan 300.000 km al wel 10 x gewisseld winter-zomer en nooit problemen met afgebroken bouten .

Mattan

Geplaatst door Mattan (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar XF? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (285) PRO, 8 jaar geleden

Waarschijnlijk een slechte bout geweest, misschien productiefoutje, luchtbel erin, wie weet...
Aantrekkoppel voor wielbouten is normaal 110-120 Nm.
Nieuwe bout plaatsen.

kaleido 1 (1355) PRO, 8 jaar geleden

Zijn de winterbanden dezelfde soort velgen , soms zit er verschil in de moeren tov het pasvlak in de velg.
Je hebt bolkop of conische bevestiging , als de pasvlakken niet bij elkaar horen trek je de boel kapot.

Mattan (0), 8 jaar geleden

Dag Hans4040 dat is het hem juist , garage beweert dat je die bout niet kan vervangen ??? direct volledige nieuwe wielnaaf ...€€€ Daar stel ik mij toch vragen bij , naar mijn mening kan een presbout altijd vervangen worden . Hallo Kaleido idd 2 soorten velgtypes , maar ook 2 verschillende sets moeren . Ik vraag me ook af of er geen terugroep actie geweest is door de constructeur hierover .

Siem Bijman (140) PRO, 8 jaar geleden

Bericht van Jan Punt via de mail:

Bij dat stukje wilde ik schrijven dat ook in het magazijn van ford misschien dat onderdeel wel in voorraad is .

En ook heel belangrijk dat die flens onder de pers Moet . Er uit slaan en de bout er in trekken lukt niet . Voordat deze op zijn plaats zit breekt de bout al .

Ik heb de ervaring al

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar XF of stel zelf een nieuwe vraag.