Jeep : Automaat schakelt niet door

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Hallo allemaal

Ik heb een vraag.
Na een proefrit in een jeep compass limited (km stand 130.000)merkte ik dat als je vol gas gaf de automaat niet door schakelde. Liet je het gaspendaal iets opkomen pakte hij de versnelling weer door. De autodealer vertelde mij dat dat normaal is bij deze jeep. Maar rij al jaren automaten en die schakelen allemaal door bij vol gas. Dus misschien kan iemand mij vertellen of dit klopt of dat deze automaat van de jeep reeds al stuk is.

Groet jjt

Jjt

Geplaatst door Jjt (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 6 jaar geleden

Iedere automaat schakeld door...dus ook van een Jeep.
Hoelang hield je dat gas ingedrukt?
Automaat wel in D?
Misschien was zijn schakelpunt nog niet bereikt?
Dat verhaal van die verkoper slaat nergens op...

Jjt (0), 6 jaar geleden

Bleef gewoon vol gas houden rond de 120 vol in toeren had zeker moeten schakelen. Nadat ik gas iets losliet schakelde hij pas door. Later nog eens met kick down gedaan exact hetzelfde weer tot in de top van zijn toeren en niet doorschakelen. Los en schakrlt weer op

jvr (0), 6 jaar geleden

Als ik me niet vergis betreft het hier een cvt automaat, die dus continu variabel is en geen echte schakelpunten heeft. Dat werkt een beetje anders dan een "normale" automaat. Maar wellicht is dit een goede vraag voor een Jeep-forum of cvt-forum? Ze zitten ook in de Dodge Caliber dacht ik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Overig of stel zelf een nieuwe vraag.