Jeep Grand Cherokee: boordcomputer defect

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.0

ik heb een grand cherokee van april '93, de brandstofpopmp bouwt pas na 15 tot 20 minuten druk op om te kunnen starten. vorig jaar brandstogfpomp vervangen, daarna is het probleem ontstaan en lijkt steeds erger te worden. bij de jeep dealer wordt mij verteld dat de boordcomputer defect is en dat het niet met de brandstofpomp te maken heeft, nieuwe computer kost c.a. € 800,- incl. inbouwen komt dit geintje op minimaal € 1.500,-

is die computer ook te omzeilen, waar zou ik een gereviseerde boordcomputer kunnen halen??

Slash

Geplaatst door Slash (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Cherokee? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

nick5star (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi slash
om de storing goed te lokaliseren kan je het brandstofpomprelais doorverbinden!
slaat die dan nog slecht aan is de pomp niet goed doet hij het wel goed dan zit het probleem in de aansturing. deze aansturing komt van de motercomputer. deze legt nl het br p relais aan massa!bedoel je deze computer(pcm) ipv boordcomputer?? deze is niet te omzeilen wel kan je proberen om een andere gebruikte pcm eraan te hangen!!of zit er misschien een startblokkering (alarm) op die deze storing veroorzaakt?? kijk het ff na
mvg nick

br0ns (0) PRO, 17 jaar geleden

Het orginele alarm blokeert dmv een relais de brandstof pomp die kan ook stuk zijn als je er een alarm in de auto hebt

bart 406 (0), 17 jaar geleden

Lees ook eens zelf je storing uit dmv 5 keer je contact aan/uit te zetten, eindigen in aan en dan het aantal keer tellen wat het motorstorings lampje gaat branden. Zal een aantal keer kort knipperen en dan lange pauze (ca.3 seconde) en weer kort knipperen. Tel deze korte knippers apart, je krijgt dan 2 cijfers.
Indien geen storing of einde opsomming van storingen is code 5 5 .
Zet je code ff hierneer.

Slash (0), 17 jaar geleden

Beste Bart, bedankt voor je tip, de zelf test geeft een code 12, in mijn Jeep vraagbaak staat "Problem with the battery connection. Direct battery input to PCM disconnected within the last 50 ignition key cycles". Enig idee hoe dit te verhelpen is??

alvast bedankt, Marcel (Slash)

bart 406 (0), 17 jaar geleden

Ik zoek mijn boek, maar die heb ik verkocht.... heb namelijk geen ZJ meer.
Maar probeer eens te zoeken op jeepforum.nl of post daar eens, stikt het van "specialisten".
Want 12 betekend zoiets als dat de accu is los geweest in de laatste 50 starts van de motor.
Is geen storing maar meer een mededeling...
Maar vraag het daar nog eens voor de zekerheid.

SUC7
Bart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.