Jeep Cherokee: Trekhaak-kabel-set

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: V-6

Na het monteren van een nieuwe stekkerdoos voor de trekhaak werkt de verlichting aan de achterzijde van het voertuig niet goed meer. Het volgende probleem doet zich voor:
Bij verlichting aan en richtingaanwijzers doen de achterste richtingaanwijzers niet mee en gaan de overige dus veel sneller.
De oude stekkerdoos heeft vermoedelijk sluiting veroorzaakt. Het lijkt me een origineel kabelset en ik heb het vermoeden dat de bijhorende relaiskast overleden is. Als de stekker er af gehaald wordt werkt de verlichting achter helaas helemaal niet.

Wie weet of deze relaiskast vaker defekt gaat, zo ja is deze dan los te koop?
Wie kan mij aan een elektrisch schema helpen van het kabelset met relais?

Ik heb het relais er al uitgehad en er een foto van gemaakt.

fkha

Geplaatst door fkha , lid sinds 14 jaar geleden

4 Reacties

jhl PRO, 14 jaar geleden

Voor alle voertuigen vanaf 2000 monteer ik enkel de "oriinele" stekkerkit van Brink. Dan moet je niet knippen enkel stekkers hersteken en klaar is kees. Ik zou dit eventueel aanraden om een volledig nieuwe kit te steken

fkha, 14 jaar geleden

Hoi Jan,
Ik heb even bij de automaterialenzaak geïnformeerd, maar ik ben toch wel een beetje geschrokken van de prijs (±249 Euro). Zit er dan wel of geen relais bij?
Ik vraag me af waarom er een relaiskast wordt gemonteerd. Ik moet er wel bij zeggen dat het om een duitse auto gaat, waar de regels voor trekhaakaansluitingen nogal verschillen met Nederland.

Groetjes, Frans

br0ns PRO, 14 jaar geleden

Bij een orginele zit er ook een relais''rial'' (allemaal relais achter elkaar)

jhl PRO, 14 jaar geleden

De prijs is nogal hoog ja. Dit hangt wel af van merk tot merk en van de wagen. Effectief nogal duur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.