Jeep Cherokee 1988: Draait na starten soms veel de hard stationair

Bouwjaar: 1988

Onze verder perfekte cherokee heeft soms het probleem dat de motor ( 4,0L benzine ) na het starten zo rond de 2000 toeren gaat draaien. De ene keer valt het toerental vanzelf na 'n minuutje terug en is er niets meer aan de hand, de andere keer moet ik de motor 1 of meerdere keren uitzetten en opnieuw starten om het probleem op te lossen. Verder loopt de motor prima. hij is al enkele malen in de garage geweest maar dit probleem is er nog steeds. Wie weet wat hier aan de hand is?

Tosstech

Geplaatst door Tosstech , lid sinds 17 jaar geleden

4 Reacties

edjeroen, 17 jaar geleden

Sorry ik kan je niet vertellen wat het precies is maar ik heb er heel soms ook last van.
Ik heb zelf alle stekker verbindingen die ik kon vinden uit elkaar gehaald en weer terug gestoken.
Wat je kan proberen is de computer te resetten door middel van de accu kabels los te halen en enkele seconden tegen elkaar te houden(alleen de kabels natuurlijk).Soms is dit de oplossing.

edjeroen, 17 jaar geleden

Ben je er al achter wat het probleem was?Zoja laat me het even weten ben zeer benieuwd.

Tosstech, 17 jaar geleden

Nee Ed, De Cherokee is inmiddels weer bij de garage geweest maar het probleem is er nog steeds. De monteur in de garage kon ook niets vinden. De computer is daar ook al eens voor proef gewisseld door een andere maar het probleem bleef zich manifesteren.

Beste antwoord, geplaatst door edjeroen, 17 jaar geleden

Theo ik ben er bij mij achter wat het was.Mijn auto begon ineens weer te doen,precies het zelfde wat jouw auto doet.Ik heb de stappenmotor eruit gehaald en deze schoongemaakt met wd40 en voila probleem opgelost.Deze manier had ik bij de garage gehoord.
Ik hoop je hiermee geholpen te hebben,graag nog wel reactie.

Succes Ed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.