Jeep Grand Cherokee: Electrische ramen

Bouwjaar: 1995

Ik heb een probleem met de ramen. Al de 4 ramen gaan niet meer open of dicht. De zekering 30 Amp is goed. Op de deurschakelaar heb ik 12 Volt en aarde. desondanks doen de ramen niets. Wie kan mij helpen?
Alvast bedankt!

kreuger

Geplaatst door kreuger (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Cherokee? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jvr (0), 18 jaar geleden

Hallo Dirk,

Dus de 4 knoppen bij de bestuurder doen niets en de overige knoppen bij de ramen zelf ook niet? Klinkt als een 0V die onderbroken is. Al het overige elektrische werkt nog wel, deur vergrendeling enz?

Heb je al een andere zekering geprobeerd? Is het een zekering of een zoganaamde "stroom-onderbreker"? Dat is een iets groter blokje die onderbreekt als de stroom te hoog wordt (bijv. als je te lang omhoog indrukt als het raam al dicht zit) en weer contact maakt als hij is afgekoeld.

Misschien zit het in het paneeltje in de bestuurdersdeur (met de 4 knoppen dus, of meer) omdat echt helemaal niets het meer doet. Is wel erg sterk dat alle knoppen of deurmotortjes tegelijk stuk zijn. Kan een slecht contact zijn wat je in kan spuiten met contact-cleaner.

Anders toch precies de draden volgen en spanning meten vanaf een schakelaar naar een raammotor...

Suc6!
Jvr

kreuger (0), 18 jaar geleden

Jvr bedankt voor je bericht, kon niet eerder antwoorden vanwege een knieoperatie, maar het probleem is nog niet opgelsot.
Mvgr, Dirk

jvr (0), 18 jaar geleden

Je hebt volgens mij ook een knop die je uitzet waardoor alleen jij de ramen vanaf de bestuurders kant nog kunt bedienen maar bij de ramen zelf niet meer (kinder veiligheid ofzo). Misschien dat daar iets mee is??

Suc6
Jvr

kreuger (0), 18 jaar geleden

Nogmaals bedankt voor je idee. Maar ook dit is het niet. Ik ben het spoor nu even bijster.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.