Jeep Cherokee 2006: Kilometer en toerenteller wijzers zitten aan verkeerde kant aanslag pennetje na accuwissel

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 3700

Beste,
Na een accuwissel in een plaatselijke garage (Aruba) dacht ik dat mijn kilometerteller en toerenteller niet meer werkte ! Even resetten en klaar, helaas kom ik er achter dat van beide tellers de wijzers op een of andere manier aan de verkeerde kant van het aanslagpennetje terecht gekomen zijn. Ze kunnen dus niet omhoog omdat ze tegen het pennetje zitten. Als het contact uit is zakken ze naar beneden (in de normale situatie zakken ze dan op het pennetje. Nu echter zakken ze door en zodra het contact aangaat zitten ze tegen het pennetje en kunnen niet verder omhoog. Wie weet hoe dit kan ? Heeft het iets te maken met de accuwissel en hoe is dit weer in de oude situatie te krijgen dus werkend ? Alvast bedankt. Grt. Taco

Taaco

Geplaatst door Taaco (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Cherokee? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Highway (65) PRO, 1 jaar geleden

Door dat ze spanning krijgen slaan ze door. Heb het een keer gehad met een Ford Galaxy. Demonteren en het dashboard draaien dat de wijzers weer op het pennetje komen te liggen.

Taaco (0), 1 jaar geleden

Hoi Highway, bedankt voor je antwoord, inmiddels is de toerenteller uit zichzelf teruggekomen (keertje goed doorgetrokken en hij schoot terug) zou bijna denken even hard rijden en de kilometerteller doet hetzelfde !!! Laat het voorlopig zo en misschien op termijn demonteren of een klein gaatje boren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.