Jeep Cherokee: Motor valt uit tijdens rijden en kan direkt weer starten

Bouwjaar: 1993

Klant heeft probleem als volgt omschreven: tijdens het rijden bv 80 km/h valt plotseling de auto uit.Het is een automaat dus levensgevaarlijk.Nu komt de auto bij ons binnen , maar je raadt het al geen misse slag.Alleen de uitlaat zit een katalysator die rammelt.We denken dus aan een uitlaat die zo nu en dan verstopt raakt en hebben die eerst maar eens leeggehaald.Echter de volgende dag weer een telefoontje met exact hetzelfde verhaal.

Ga morgen eerst zelf maar eens een langere rit maken,maar misschien heeft iemand nog suggesties?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (115) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Cherokee? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Siem,
De katalysator zal wel kapot gegaan zijn doordat de vonk waarschijnlijk even weg valt,en dan krijg je iedere keer wat onverbrande brandstof in de kat waardoor deze dan kapot gaat.
Er zit toch een los ontstekingsmodule op deze auto,denk dat daar het probleem zit.

Hans

frank3203 (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo, siem
loopt auto toevallig op lpg
gr
frank

Siem Bijman (115) PRO, 19 jaar geleden

Nee Frank, geen lpg en Hans,we hebben hem gisteren gehad en er wel 50 km mee gereden, geen enkele misslag.Navraag bij de klant gedaan en toen was die ook niet meer zo zeker of ie wel afsloeg of dat ie gewoon geen vermogen meer had.Maar het probleem moet eerst duidelijker worden, want anders hebben we straks van alles vervangen zonder dat zijn probleem is opgelost en we wachten dus nog maar even af.

JAN/DODGE (0) PRO, 19 jaar geleden

HALLO SIEM
IS HET NU OPGELOST?EN WAT WAS DE OORZAAK?
IK HEB EEN JEEP MET EEN SCHAKELBAK EN RIJDT OP LPG EN HEEFT HETZELFDE PROBLEEM
GR:J.A DE BOER

Siem Bijman (115) PRO, 19 jaar geleden

We hebben de olie van de automaatbak gepeild en deze stond iets boven minimum (dus goed genoeg) Bijgevuld en weer een hele tijd proefgereden zonder afslaan.Klant rijdt er nu al weer een paar maanden mee zonder dit probleem weer gehad te hebben.Dus zeg het maar wat het is geweest,

JAN/DODGE (0) PRO, 18 jaar geleden

HALLO SIEM
BEDANKT VOOR DE SNELLE REAKTIE.
GA OOK IN DIE RICHTING ZOEKEN .
MELDT HET RESULTAAT

GR:JAN DE BOER

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.