Jeep Grand Cherokee: startprobleem, brandstofpomp, ontluchting?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.7i V8

Ik heb sinds een jaar een Grand Cherokee van 2000. Toen ik hem kocht stond er ongeveer 55.000 km op de teller, nu ogeveer 75.000. Een half jaar geleden kreeg ik startproblemen. Daarop is de brandstofpomp vervangen.
Sinds een maand herhaalt het probleem zich. De startmotor draait wel rond, maar de motor slaat niet aan. Na diverse pogingen lukt dat soms wel. De motor lijkt dan verzopen en laat pas na enige tijd het vertrouwde startgebrul horen. Daarna lijkt de motor normaal te lopen, ofschoon ik af en toe het idee heb dat-ie inhoudt.
Ik heb de startblokkering er tussenuit laten halen, maar dat biedt geen soelaas. De garage meldt dat de brandstofdruk te laag is. In de onderhoudshistorie vind ik dat de brandstofpomp met 51.000, 56.000 en 66.000 is vervangen. Dat lijkt me niet gezond. Wat mij opvalt is dat bj het openen van de tankdop na een ritje een zwaar slurpend geluid hoorbaar is. Ik heb het vermoeden dat er iets met de ontluchting niet in orde is en dat de pomp daardoor veel te hard moet werken. Zou dat kunnen kloppen? En, zo ja, wat is de remedie? Of heeft iemand andere ideeen?

Ples

Ples

Geplaatst door Ples , lid sinds 14 jaar geleden

4 Reacties

nick5star PRO, 14 jaar geleden

hallo ples
heb je al een nieuw brandstoffilter geprobeert hier zit nl een klepje in die de brandstofdruk vasthoud.en je moet ook het o ringetje in de brandstofpomp vervangen dit ringetje is gemodificeerd (bij dealer bekend 05019308aa onderdeelnr)als je een nieuwe br pomp bij dealer besteld wil nog niet zeggen dat het gemodificeerde ringetje er in zit!!
het oude ringetje lost nl op waardoor hij zn druk niet vast houd. als je deze 2 dingen
vervangt is het probleem opgelost! voor deze reparatie moet tank gedemonteert worden wel ff ontluchting doorblazen!!!!

Ples, 14 jaar geleden

nick5star,

Dank voor je reactie. We hebben (= de garage) het volgende ondernomen: klepje in brandstoffilter, bougies vervangen en nokkenassensor vervangen. Dat hielp niet. Daarop is opnieuw een nieuwe pomp geplaatst. Ik hoop dat daar het gemodificeerde ringetje in zit. Ik zal informeren bij de garage. Hij loopt weer als een trein en ik hoor ook geen geslurp meer bij het openen van de tankdop. Overigens hulde voor Vema in Den Bosch, dat mij alleen de bougies in rekening bracht!

nick5star PRO, 14 jaar geleden

hoi ples
als je gaat vragen of het gemodificeerde ringetje erin zit kan dealer niet zien! of onderdeelnummer v d brandstofpomp moet gewijzigd zijn. je kan er wel bij vermelden dat het gaat om tsb (technical service bulletin)
14-002-01. daar staat het hele verhaal over het ringetje. toch gek dat ze een nieuwe nokkenassensor gemonteert hebben als dit signaal niet aanwezig is slaat hij een foutcode op klopt echter wel als dit signaal niet aanwezig is dat het langer duurt voordat hij aanslaat (nokkenassensor is aleen voor cilinderherkenning en is dit weg neemt krukassensor het over)en op versleten bougies zal die niet slecht aanslaan.
mvg nick

Slash, 14 jaar geleden

hallo, heb een grand cherokee van april '93 met ongeveer hetzelfde probleem, brandstofpopmp bouwt pas na 15 tot 20 minuten druk op om te kunnen starten. vorige jaar brandstogfpomp vervangen, daarna is het probleem ontstaan en lijkt steeds erger te worden. bij de jeep dealer wordt mij verteld dat de boardcomputer defect is, nieuwe computer kost c.a. € 800,- incl. inbouwen komt dit geintje op minimaal € 1.500,- bovenstaande oplossingen zouden het niet zijn volgens de dealer.

iemand een idee, kan de boardcomputer omzeild worden??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.