Jeep Grand Cherokee: Tussenbak, vernellingsbak en kachel ventilator

Bouwjaar: 1998

Goedemiddag,

Ik heb een Grand Cerokee b.j. 1998 135.000km en zeer goed onderhouden, nooit in terrein geweest. Nu jankt en dreunt de tussenbak en of de tussenas. De auto is bij de dealer geweest en heeft men de tussenas verwijdert. Dus 2WD achter. Je kent de auto niet weer, zo fijn en rustig rijdt ie nu weer. Maarja een 2WD Jeep?
Weet iemand of en hoe dit op een juiste manier vervangen,c.q. gerepareerd danwel middels een ruilbak? geregeld kan worden.
En wat dit eventueel moet kosten.

Ook nog een vraag over de aanjager van de kachel.
Deze maakt een zeer hinderlijke en monotone dreun bij de laagste stand en de snelheid van de fan blijft erg hoog vind ik. De dealer meent dat dit niet anders kan i.v.m. de boordcomputer, maar is het niet mogelijk om een extra regel(potmeter) o.i.d. te plaatsen.

Vr. Groet

Willem van Dijk

W. van Dijk

Geplaatst door W. van Dijk , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

edjeroen, 16 jaar geleden

Goedenmorgen Willem
Ik vind het nou niet echt de oplossing om de tussenas ertussen vandaan te halen.Je hebt toch niet voor niets een 4wd gekocht mag ik aannemen.
Wat ik vermoed is dat de kruiskoppeling in je tussenas de geest heeft gegeven maar dat is makkelijk te repareren.Kruisjes kosten ongeveer 30 euro (x2).Ik zou voorlopig niet aan een andere bak denken.Voor onderdelen zou ik eens bij www.bastings.nl kijken,deze man heeft zeer veel onderdelen en dan nog betaalbaar ook.

W. van Dijk, 15 jaar geleden

Goedenavond Ed,
Ik heb jouw oplossing aan de garage gemeld en deze heeft de tussenas nogamaal gecontroleerd. Men is van mening dat hier niks mis mee is. Ik denk echter dat het dreunen hierdoor wel door veroorzaakt wordt en misschien ook een stukje onbalans in de tussenas. Men stelt dat de voorste caradn zoveel lawaai maakt. Ik vindt dat wel heel erg vlug voor slechts 138.000km.
Ik heb de banden alle 4 nog eens nauwkeurig laten ballanceren en het verbaast je hoe groot dat verschil is. Loopt perfekt stil ook bij zelfs 150 160kmh.
Heb je misschien nog een idee voor de jankende ventilator van de kachel.
Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.