Jeep Grand Cherokee: Veel lawaai vanaf de banden

Bouwjaar: 1994

Hallo, ik heb net mijn droom opgehaald een 5.2 v8 uit 1994.

Nu vind ik de banden erg luidruchtig als ik rijd, komt dat door de permanente 4x4?

Mijn vorige auto (gewone cherokee) had geen permanente 4x4 en maakte naar mijn idee ook minder geluid!!!

aljager

Geplaatst door aljager (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jeep Cherokee? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

edjeroen (0), 18 jaar geleden

Als het goed is is het beslist niet de permanente aandrijving.Probleem moet je dus zoeken in de banden,goede manier om daar achter te komen is de ramen open en dan over een asfaltweg gaan rijden.
Ik heb zelf een Cherokee met best wel aardige terreinbanden eronder maar moet zeggen dat je bij mij de banden totaal niet hoort.

Suc6

aljager (0), 18 jaar geleden

Kan het zijn dat het aan het uitlijnen ligt? Ik vind dat de auto ook een beetje naar rechts trekt als ik rechtuit wil rijden!

snellehenkie (0), 15 jaar geleden

Hallo, Ik heb gemerkt dat mijn Jeep GC 4.7 op de vooras erg gevoelig is voor lawaai, afkomstig van een blokprofiel. Bepaalde banden met blokprofiel zijn erg gevoelig voor het zogenaamde "cuppen" waarbij sprake is van ongelijkmatige slijtage van het rubberen blokje op de band. Ik ben daarachter gekomen toen ik banden wilde wisselen van voor naar achter. Dit is namelijk elke 10.000 km voorgeschreven. Ik heb achter Goodyear Wrangler HP en voor GENERAL GRABBER UHP. Deze laatste heeft een V-vormig profiel wat veel minder gevoelig is voor cuppen. Het is een wereld van verschil. Volgende banden worden rondom General GRABBER UHP 255/65 R16 109H BSW, M+S keurmerk

fransdemers (0), 15 jaar geleden

heb ook een WJ met Goodyear wrangler HP banden

die blokjes zijn idd. wat ongelijkmatig in het afslijten.

als de vooras grolt kan het ook zijn dat de schouderlagers van het differentiëel versleten zijn.

Of een wiellager.

snellehenkie (0), 15 jaar geleden

Hallo Frans,

In mijn geval merk ik, dat het geluid weg is als de banden zijn omgewisseld. Vandaar dat ik het euvel toch wijd aan de banden.

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Topic is gestart in 2005 om er nu weer in verder te gaan is storend voor de TS.

Gesloten.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.