Jeep Cherokee 2004: zwaar geluid bij 70-110

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 108

Jaarlijks wordt het standaard onderhoud aan de Jeep uitgevoerd. Olie verversen-bougies(kabels)-pvc klep-filter etc.

In 2019 is de distributieriem en waterpomp vervangen
In 2020 tijdens de APK, dit was 21 augustus, werd geconstateerd dat het rubber van de draagarm LV boven kapot was. Er is een nieuwe draagarm en cardanaskeerring geplaatst.
Korte tijd later maakte de Jeep wat geluid bij koppelen en schakelen…..druklager defect zei de monteur. Er is een nieuwe koppelingsset en lager(mechanisch) gemonteerd (in 2016 ook al)
De versn.bak moest gedemonteerd worden(ivm koppeling vernieuwen) en de monteur constateerde dat de prise-as ingesleten was door een toplager krukas.
Een price-as kon men niet krijgen dus heb ik in overleg met de garage een versnellingsbak gekocht bij autodemontage Joure(exact zelfde type en jaartal)
Deze versnellingsbak heeft de garage onder mijn Jeep gemonteerd evenals een nieuw toplager krukas(moest uit USA komen).
Onderweg naar huis bemerkte ik een slecht geluid bij het schakelen………..terug naar garage.
Garage heeft versn.bak weer los gehaald en tussenbak eraf. Hier kwam roestwater uit…………
Ik heb toen de price-as(welke goed was) van de versn.bak uit Joure over laten zetten in mijn eigen versn.bak. Dit is door NMB gedaan(groningen)
De garage heeft de originele versn.bak met goede price-as en tussenbak weer gemonteerd en uiteraard van olie voorzien (75W80)
Wel vertelde de monteur dat hij ook nog het differentieel achter heeft opgespannen………….???????
De monteur heeft het differentieel olie vervangen (75W-140 Gearlube)
Remschijven en blokken voorzijde zijn ook nog vervangen ivm trillend stuur bij remmen.

Nu een aantal reparaties verder en flink wat €’s armer ontstaat er een vervelende brom (resoneert?) bij gasgeven tussen 80-100km p/u. Rijd je 100 en laat je het gas los en geeft weer gas bij dan ontstaat een zwaar geluid(lijkt van achteren te komen)
Uiteraard weer terug naar garage maar daar weet men het niet. “geluid moet eerst harder worden alvorens de plek te kunnen traceren” zei de monteur.

Mij lijkt het dat het “nieuwe” bijgeluid ontstaan is na een van alle reparaties, welke hierboven beschreven.

Iemand met Jeep ervaring enig idee ?

robert1234

Geplaatst door robert1234 , lid sinds 7 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.