Kia CEE D: Accu

Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Eerder schreef ik al dat ik de accu van mijn Kia Céed wil vervangen. De Kia heeft een stop-start systeem.
Kan ik via een externe accu 12 volt via de constante stroom op de trekhaak zetten en dan de accu vervangen. Dan blijft het systeem toch ook onder spanning, en hoeft er niets gereset worden.
Alvast bedankt voor het meedenken

CarinaE

Geplaatst door CarinaE , lid sinds 18 jaar geleden

8 Reacties

tim 4 PRO, 3 jaar geleden

Gewoon wisselen het enige wat je opnieuw hoeft in te stellen is je klokje.

M.v.g Tim

tim 4 PRO, 3 jaar geleden

En voor het startstop systeem is het beter om de spanning er 5 min af telaten voor de nieuwe accu wordt aan gesloten. Nu is alles gereset en gaat hij de ladings toestand van de nieuwe accu initialiseren. Het systeem heeft hier een paar uur voor nodig dus het werkt altijd pas de volgende dag.

M.v.g Tim

CarinaE, 3 jaar geleden

Tim, bedankt voor je antwoord. Denk erover om volgende week een VARTA E39 VARTA 70AH SILVER DYNAMIC AGM START-STOP ACCU te plaatsen. Volgens mij is dit de juiste accu voor een Kia Céed hatchback diesel van 2010. Klopt dit.

gr. Willem

tim 4 PRO, 3 jaar geleden

Ja als het goed is wel.

CarinaE, 3 jaar geleden

Nogmaals bedankt Tim.

gr. Willem

ferdinand, 3 jaar geleden

Al hoewel het wellicht niet tot deze site behoort,wil ik je er toch op attenderen,dat het start/stop systeem een politiek gegeven is voor de korte termijn.Het heeft in het kader van milieuverbetering totaal geen waarde.Integendeel het doet op de wat langere termijn een grote aanslag op het milieu.Denk hierbij aan eerdere slijtage van de startmotor,de dynamo,alle componenten van de motor zoals distributie,krukas ,nokkenas e.d.Die krijgen elke keer met een extra belasting te maken.Lees er maar eens over.Ik heb hem uitgezet.
Ferry

CarinaE, 3 jaar geleden

@Ferdinand
Bedankt voor je opmerkingen. Mijn start-stop systeem werkt enkel op vakantie als ik in de bergen rijdt. en veel op de motor afrem. Hier in Nederland heeft het sporadisch gewerkt.
gr. Willem

CarinaE, 3 jaar geleden

Vorige week een nieuwe accu gekocht. Oude accu verwijderd en nieuwe erin geplaatst. Zonder stroom op de auto. Auto startte direct en geen radiocode moeten invoeren.
Iedereen bedankt voor het meedenken.

gr. Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Ceed of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.