Kia Sportage: Achterbanden schuin aflopen en kraken achter.

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Bij mijn Kia Sportage bouwjaar '07 in januari '08 op de weg, problemen: kraken achter en bij de eerste onderhoudsbeurt bij 15000 km waren de achterbanden schuin afgelopen van 6mm binnen naar 3mm buitenkant. Banden vallen niet onder de garantie, deze heb ik laten vernieuwen en de auto laten uitlijnen, maar kan het niet zijn dat dit komt door defecte schokbrekers ??? Anders zit ik bij de volgende 15000 km weer met hetzelfde probleem en hoge kosten. Voor het kraken is de auto meerdere malen in garage geweest maar tot heden nog niet opgelost. Ik ben benieuwd of er meer klachten zijn over het bandenprobleem en met het vervangen van de schokbrekers het probleem kraken ook is opgelost.

MVG Hubert

Hubert 49

Geplaatst door Hubert 49 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sportage? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Kees6172 (0) PRO, 15 jaar geleden

Het kraken van de rubbers is deze winter een veelgehoorde klacht bij diverse automerken.
De oorzaak moet gezocht worden in de hardheid van het rubber voornamelijk bij lagere temperaturen.
Wat wij meestal doen is alle rubbers insmeren met Até vet. Aangezien dit geen gebrek is, maar een eigenschap, is dit niet altijd te claimen bij de fabriekant.
Scheef gesleten banden kunnen niet veroorzaakt worden door defecte schokbrekers, maar hebben alles te maken met wielstanden. Uitlijnen moet dat probleem dan ook uit de wereld helpen, er vanuit gaande dat er geen speling op de wielophanging zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sportage of stel zelf een nieuwe vraag.