Kia Pride: afslaan motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Mijn Kia heeft net een grote beurt gehad. Sindsdien slaat de motor steeds af bij het toerijden van stoplichten en ook tijdens het rijden. Inmiddels is hij aangekoppeld geweest aan de computer bij de KIA dealer, die geen fouten aangaf. Ondertussen zijn er veel onderdelen vernieuwd. Toch blijft het probleem. Mijn vraag is of de startonderbreker hier iets mee te maken kan hebben? Kan de computer daar ook fouten van zien? Heb niet veel verstand van auto's, dus kan wel wat advies gebruiken. Mijn garage, waar ik zeer tevreden over ben weet het ook niet meer. Zelfs de KIA dealer weet het ook niet meer! Help!
Ps. De lambda sonde is vorig jaar vernieuwd, dus dat is het niet.

Liza

Geplaatst door Liza (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Pride? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jan-Marcus (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi Liza,

Ik denk niet dat dit iets te maken heeft met je startonderbreker als deze tenminste origineel is. Zelf denk ik eerder dat het een vacuum probleem is.

Welke onderdelen zijn er bij de garage vervangen en wat is er bij de beurt allemaal gebeurd? Mischien dat de distributie riem vervangen is en deze niet goed optijd staat.

Ook kan het het main relais zijn deze gaan ook nog wel eens kapot.

Liza (0), 17 jaar geleden

Hallo Jan-Marcus,
Fijn dat je meedenkt met mijn probleem. Bij de grote beurt is vervangen: oliefilter, luchtfilter, benzinefilter, bougie's en motorolie ververst. Ik heb nog bij de KIA dealer geinformeerd over de startonderbreker, deze is er later ingebouwd. Het enige wat ik volgens hun nog kan doen is dat zij de auto aansluiten op de computer en ermee gaan rijden. Dat is vorige week niet gebeurt, hij is alleen gelezen, maar er niet mee gereden. Alleen heeft hij het nu een aantal dagen niet het probleem afslaan gedaan. Wel heeft mijn garageman iets in de auto ruimer afgesteld waardoor hij het nu niet vaak doet. Wat dat is moet ik nog navragen bij hem. De optie's die jij nu aangeeft, zal ik aan mijn garage doorgeven in elk geval.

michaelf (0) PRO, 17 jaar geleden

Is er soms ook een rotor en/of verdeelkap vernieuwd? Heb kort geleden iets soortgelijks meegemaakt met een Pride waar ik de rotor en verdeelkap had vervangen voor imitatie. Hierna sloeg de auto soms zomaar af. Deze weer vervangen voor originelen en toen geen problemen meer!

grt Michael

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Pride of stel zelf een nieuwe vraag.