Kia Pride: Benzinelucht in de auto

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,3

Hallo techneuten,

Al een hele tijd heb ik in de auto last van een lichte benzinelucht wanneer ik heb getankt en de benzinetank helemaal vol is. Dit verdwijnt weer zodra de hoeveelheid in de tank tot 7/8 is gedaald. Echter heb ik de laatste tijd het idee dat het erger wordt / de tank leger moet voordat het weer verdwijnt.
Ik heb de beplating aan de binnezijde van de linkerzijkant los genomen ter hoogte van de tankdop. Hier is de benzinepijp droog en is er geen lekkage van benzine te zien. Ook aan de tankontluchting is geen lekkage te zien. De benzinepomp lekt voor zover ik kan zien/voelen ook niet.
Toen ik de beplating los nam was daarachter de benzinelucht wel een stuk sterker. Het komt dus uit die omgeving vandaan en niet bij de motor.

Wie herkent deze klachten of heeft een idee waar ik moet zoeken om dit op te lossen. Ik denk dat er iets lekt of dat er een of andere ontluchting de lucht in het interieur laat komen, maar ik heb geen idee waar ik verder moet zoeken.
Het verbruik schommelt nog steeds tussen de 1:15 en 1:15,8. Veel benzine kan er dus niet weglekken aangezien het verbruik naar mijn idee heel normaal is voor deze auto.

Spec's:
Kia Pride Profit 1,3 (handgeschakeld)
Bj: 2000
Km: 38.300

kevinhulsman

Geplaatst door kevinhulsman (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Pride? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Kijk eens onder de auto of je ook kringels ziet op de tank. Deze kunnen dan al een indicatie geven waar je zoeken cq. kijken moet.

kevinhulsman (0), 17 jaar geleden

Ik ga morgen eens naar de tank kijken, het is nu te donker geworden om het te kunnen zien.

Ik heb in ieder geval nog nooit druppels onder de auto gezien nadat ik deze had geparkeerd (opzich logisch natuurlijk, de benzine verdampt)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Pride of stel zelf een nieuwe vraag.