Kia Rio 2012: Airco koelt niet

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4LA, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 63

Vraagje:
De airco van mijn Kia Rio uit 2012 koelt niet.

Vorig weekend hebt ik de airco bij laten vullen en is deze gecontroleerd op eventuele lekkage. Er was geen sprake van lekkage. De airco deed het toen weer.
Vandaag weer de auto gebruikt. Echter koelt de airco nu niet meer.....
Wanneer ik de airco aan doe veranderd het toerental, dus slaat wel aan lijkt me. Lekkage lijkt ook niet het probleem te zijn. Iemand tips??

Mrtnhndrks

Geplaatst door Mrtnhndrks , lid sinds 1 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Oke , vlak na het vullen werkt hij , hoeveel koudemiddel was er weg ?
Een week verder en hij doet het niet meer , hoe is er gecontroleerd of er geen lekkage was ?
Gaat je condensorfan draaien als de airco aan staat ?
Als hij werkt dan wordt de dikke aluminium zuigleiding koud die naar de compressor gaat , gebeurt dit ?
Het zou mij niet verbazen dat het koudemiddel er weer uit is en het lek in de condensor zit , De meeste bedrijven zitten de auto aan het apparaat en klaar , als het lek niet echt groot is zegt het apparaat vullen maar.
Als er geen of erg weinig koudemiddel meer in zit dient er afgeperst te worden en het systeem op lekkage controleren , condensor met zeepsop inspuiten enz. is vaak te veel werk , 2x afrekenen levert meer op.

    Dank voor kernreactie. Zat nog 75 van de 650 gram in ofzo. Hoe er gecontroleerd is op lekkage weet ik niet precies. Onder druk gezet volgens mij?? Ik zal morgen kijken of de fan draait en ik de leiding koud wordt, kan ik hier eenvoudig bij komen? Hoe bedoel je 2x afrekenen levert meer op? Dank! - Mrtnhndrks, 1 jaar geleden

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Als ze het in 1x goed doen verdienen ze minder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Rio of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Ben je aan het overwegen om een Kia Rio aan te schaffen? Vraag dan een Kentekencheck (€ 20,-) aan. Twijfel je nog tussen twee of drie auto's, vraag dan aankoopadvies (€ 10,-) van Mijn Autocoach aan.