Kia Sorento: auto heeft geen vermogen meer

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2500

Auto kan soms na het starten niet over de 1800 toeren komen, sommigen spreken van een "autoloop", lijkt een beveiliging van de motor maar er brandt geen enkel verklikkerlampje. Wanneer ik dan de motor afzet en opnieuw start is het probleem verholpen (gereset?). Is wel gevaarlijk voor het invoegen op autosnelwegen.
Het uitlezen op de computer in de garage vertoont geen storingen. Ze hebben al tevergeefs testritten uitgevoerd maar tijdens deze testritten reageerde de auto normaal. Heb dit 3 maal meegemaakt op onze recente reis naar het buitenland. Na de tussenstop op een parking, was de motor nog op temperatuur en bleek het toerental beperkt. Stoppen en herstarten lukte gelukkig wel.
Is niet echt plezant rijden.

Patrick Trienpont

Geplaatst door Patrick Trienpont (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sorento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Is de motorsoftware geheel standaard? Dus niet getuned of EGR weggeschreven of zoiets?

Heeft de dealer al geinformeerd bij de importeur of er een software update beschikbaar is, waar je wel de foutcodes te zien krijgt?

Als het probleem zich weer voordoet, kun je dan in noodloop (max 1800 toeren) naar de dealer rijden om uit te lezen?
Motor dan niet uitzetten, ook niet bij de dealer voor de deur.

Patrick Trienpont (0), 6 jaar geleden

Bleek dat de turbo niet meer 100% functioneerde. Heb deze laten vervangen en de auto rijdt als nieuw. Heb wel een turbo besteld via afsprakenmarkt , niet echt fabrieksmerk maar blijkbaar even betrouwbaar en 40 % goedkoper.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sorento of stel zelf een nieuwe vraag.