Kia Picanto: foutcode p2096 en p0036

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine

Hallo, ik heb het volgende probleem(pje), heb een aantal maanden geleden motor moeten wisselen vrouw was tegen paaltje gereden, had andere motor er ingezet,maar was te enthousiast en starte de motor terwijl de uitlaat nog niet goed vast stond, dus ging het motormanagmentlampje branden, heb het laten uitlezen bij KIA dealer, gaf foutcode p2096 en p0036, gewist en was even weg, 10 min., terug en weer laten wissen was nu langer weg maar kwam weer terug. geeft op de uitleesapperatuur goed aan, weet iemand waar dit aan kan liggen? voor dat ik dure Lambdasonde ga kopen, er worden op internet lambdasonde,s aangeboden tussen €55,00 en €130,00, heeft iemand ervaring met de goedkope uitvoering?
BVD Vr. Gr. Dirk

8226tr

Geplaatst door 8226tr (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Picanto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Als je een lambdasonde vervangt, gebruik dan origineel of op zijn minst hetzelfde merk als wat er origineel in zit.
Met aftermarket sensors krijg je anders weer dezelfde foutcode (P0036) terug, omdat de verwarming anders is.

Ik denk ook dat de voorste sensor mogelijk een breedband sensor is, en dan heb je echt origineel nodig.

De vraag hier is dan ook mnog of het de sensor zeelf is, of de bedrading van de verwarming van de sensor of zelfs de ecu (hoewel dat niet vaak voorkomt). Enig meten voor het vervangen is op zijn plaats.
Wat bedoel je precies met "geeft op de uitleesapperatuur goed aan"?

8226tr (0), 10 jaar geleden

hallo, bedankt voor jouw antwoord, volgens de monteur moet de ene grafiek een rechte lijn zijn, dat geeft hij ook aan, en de ander moet "pendelen"en dat doet hij ook. kreeg de 2e maal alleen p0036 weer terug.
Vr. Gr. Dirk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Picanto of stel zelf een nieuwe vraag.