Kia Picanto: aanhaalmoment krukasbout picanto

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: G4HE

Sinds gisteren hoor ik een vreemd klapperend geluid uit de motor wat lijkt te komen van de distributiezijde. Na zoeken op internet en het tegenkomen van de nodige krukasproblemen met picanto's heb ik vanmorgen besloten om de krukasbout te controleren. Deze bleek zo los te zitten dat de poelie van de aandrijfriemen van de waterpomp,dynamo en stuurbekrachtigingspomp los stond te klapperen. Deze weer op gevoel vastgezet maar ik weet geen aanhaalmoment van deze bout. Wie kan mij daaraan helpen. Is het zinvol om deze bout te borgen met loctite? of krijg ik hem dan niet meer los als de distributieriem aan de beurt is?


Groeten,

Luuk

luuk66

Geplaatst door luuk66 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Picanto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Sterker nog,bout moet je vervangen.
Is waarschijnlijk ook een modificatie voor.

patrickkia (0), 10 jaar geleden

Hallo, ik hoop niet dat het te laat is voor je. Er is namelijk een probleem geweest met de krukasbouten, ze waren te kort waardoor het schroefdraad in de krukas beschadigt werd. In het ergste geval is deze helemaal uitgeslagen met alle gevolgen van dien. Draai niet de oude bout er weer in maar ga een nieuwe halen en bekijk eerst goed hoe het schroefdraad er nog uit ziet. Succes

luuk66 (0), 10 jaar geleden

Vandaag bij de dealer geweest en zij hebben de bout gratis vervangen! probleem opgelost iedereen, bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Picanto of stel zelf een nieuwe vraag.