Kia Sportage: houdt sinds een tijdje in bij lage toeren

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel

Ik rijd me een kia sportage bouwjaar 2000, hij houdt sinds een tijdje in bij lage toeren, begint hij gelijk te stotteren . Zelf doe ik niet veel kilometers waarschijnlijk niet genoeg voor een diesel en ook nooit autostrade heb er eens hard mee doorgereden nu, in lage toeren en er kwam veel donkere rook uit . Er brande ook al een lichtje dat verwijsde naar de motor, een electrische storing stond er in het boekje . Rijd ik te zacht met deze wagen, (ik ben een vrouw), want ik rijd altijd wel heel langzaam . Zou het aan dit kunnen liggen ? Of wat doe ik best ? Nu heeft het lichtje niet meer gebrand . En nog een vraagje hebben deze kia s van jaar 2000 een roetfilter ?


Graag enige hulp een kia zou toch een goed merk moeten zijn , vroeger heeft de auto steeds in stad gereden zeer weinig km 95 500, dus da s echt zzer weinig en zou hem graag houden .

Alvast bedankt Shadyzara

shadyzara

Geplaatst door shadyzara (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sportage? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 10 jaar geleden

Vermoedelijk een ernstig vervuilde motor, door de korte afstanden.
Een diesel mag best af en toe wat toeren maken , vind hij echt niet erg.
Gooi eens een flesje verstuiverreiniger in de brandstoftank , zodat de verstuivers een beter beeld krijgen.
Anders uit laten lezen op eventuele fouten in het geheugen.

C.Jonker (0) PRO, 10 jaar geleden

Een aantal flesje ! reinigsmiddel in de tank doen en via voorschrift handelen , ga naar een goede garage of autoshop die hebben de kennis in huis.
En verder blazen met dat ding...niet tot in het rode maar laat hem maar eens lekker roken met optrekken voor een paar weken..
Snelweg op, familiie bezoek aan andere kant van het land... lekker twee uur lang 130 rijden doet wonderen.
Vergeet het nieuwe rijden...dat is funest voor een motor.
Succes dame ;)

kaleido 1 (965) PRO, 10 jaar geleden

Kia - Sportief wordt het dan ?

shadyzara (0), 10 jaar geleden

Allereerst bedankt om mij te antwoorden . Waar kan ik dat vinden een verstuiverreiniger ?

shadyzara (0), 10 jaar geleden

En wat is in het rode gaan met je auto ? In lage toeren gaan is toch dat je bv 60 rijdt in derde ? En 50 in derde en 70 km/u in vierde ? Is dit in lage toeren gaan ? Mar dit is juist niet goed dacht ik voor de auto, alle garagisten zeggen dit ? ?? Bedankt mannen !!

Waardeer het echt !

grts shadyzara

kaleido 1 (965) PRO, 10 jaar geleden

Verstuiverreiniger kun je kopen bij een goede automaterialen zaak.
Niet doortrekken tot in het rode , dat gaat niet , maar gewoon flink doortrekken en dus later schakelen.

C.Jonker (0) PRO, 10 jaar geleden

Waar je het kan krijgen heb ik je verteld , in het rode gaan bedoelen we mee het rode gebied op de toerenteller..bv 6500 rpm

shadyzara (0), 10 jaar geleden

a ja nu begrijp ik het ewel hij heeft dat nu minder gedaan sinds ik er een beetje mee doortrek eigenlijk niet meer gedaan dus bedankt voor alle tips en alle hulp !!

grts

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sportage of stel zelf een nieuwe vraag.