Kia Sportage: Kia sportage LPG

Bouwjaar: 2011, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Hallo,

Weet iemand of de motor van de nieuwe Kia Sportage 2.0 van 2011 dezelfde motor is die nog niet zo lang geleden bij de dealer van een LPG installatie kon worden voorzien met behoud van volledige garantie?
Er is destijds een aktie geweest van de Kia dealers waarbij je LPG kon laten inbouwen.

Omdat Kia nu laat weten geen garantie meer te geven op de Sportage met problemen gerelateerd aan LPG vraag ik me dus af of het nu echt een andere motor is of iets aan de motoren is veranderd, of dat er teveel problemen zijn ontstaan met de vorige Sportage icm.LPG.

Ik hoor het graag.

Gr. fritsvdm

fritsvdm

Geplaatst door fritsvdm (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sportage? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Dennis2152 (0), 12 jaar geleden

Zijn de zelfde motoren. Maar idd er zijn te veel problemen met gas. De motoren zijn er niet op gemaakt en je moet om de 30.000 km kleppen stellen, het is een ketting aangedreven motor duz is best wel wat werk, en kost best wel wat. 850 euro ongeveer. En dan de kosten van het onderhoud nog. En daar zitten mensen niet op te wachten om dat elke 30.000 km te betalen.

Ik zeg altijd gas is om op te koken;)

Harald4118 (0), 12 jaar geleden

Zoals Dennis vermeldt, op benzine bij deze motoren om de 100.000 km kleppen stellen. Er is echter gebleken dat dit op LPG al na 30.000 km moet. Bovendien is dit veel werk omdat de nokkenas moet uitgebouwd worden.

Ook kan je maar een aantal malen stellen en komt er dus vroeg of laat een koprevisie aan.

In de praktijk betekent dit dat deze motoren ongeschikt zijn voor LPG.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

De opmerking van Dennis over gas laat ik maar voor wat het is.
Er zijn een heleboel merken die er goed tegen kunnen,toevallig deze kia niet.

Deze auto's werden destijds op lpg aangeboden om de simpele reden dat het aantrekkelijk was voor de verkoop.
Het levert geld op.
Lpg zat destijds behoorlijk in de lift vanwege de benzine prijzen.

En aangezien er op diesel een behoorlijke slok wegenbelasting afgedragen moet worden was dit een aantrekkelijk alternatief.
Alleen werd er niet bij verteld dat dit blok daar helemaal niet tegen kon,maar garantie destijds bij kia stelde niet zoveel voor.
Dus tegen de tij dat er troubles kwamen waren de meeste allang uit de garantie.

Ni kijkt kia wel uit met die 7 jaar garantie,dus doen ze niks meer met lpg,of je garantie vervalt.

fritsvdm (0), 12 jaar geleden

Hoi,

Allemaal bedankt voor de antwoorden. Ik had ook diversen info`s aangevraagd bij verschillende gas inbouw stations en die zeggen stuk voor stuk dat het geen probleem is mits je maar een goed smerings systeem erbij monteerd. Flashlube ofzo. Maar hun hebben er dan ook belang bij want ze willen uiteraard ook wat verdienen.Toch heb ik al veel gelezen en lijkt het me toch verstandiger GEEN LPG in een Kia te bouwen.
Dat gas alleen is om op te koken vind ik niet terrecht want ik heb bij elkaar al meer dan 20 jaar zonder problemen op lpg gereden. Groet,

fritsvdm.

thoving (0), 12 jaar geleden

Geldt de garantie nog wel op de oude types? Wanneer was die aktie dat je LPG kon laten inbouwen? Die van mij is van 2008.

fritsvdm (0), 12 jaar geleden

Ik weet niet wanneer die aktie is geweest! Maar ik weet wel dat ze moeilijk doen als het over garantie ging op Kia`s die ze zelf met LPG hadden geleverd.
Helaas kan ik je niet meer erover vertellen.

Succes.

Harald4118 (0), 12 jaar geleden

Dit heeft allemaal te maken met het kleppen probleem. Er is in de praktijk gebleken dat de kleppen moeten gesteld worden na 30.000 km ipv na 100.000 km. Dit ziet Kia als "onderhoud" en dus ten laste van de klant, kostprijs van stellen rond 600 Eur want nokkenassen moeten eruit.

Na +/- 3 x stellen is koprevisie nodig, maar daartegen is bij de meeste klanten de garantie natuurlijk voorbij.

Als je LPG wil rijden, is dit niet de meest geschikte motor.

Klepsmering helft iets, maar niet voldoende.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Het is destijds een leuke verkooptruck geweest i.v.m de destijds hoge brandstofprijzen.
Je zette gewoon meer auto's weg destijds door deze aan te bieden met lpg.
problemen ontstonden toch pas na de garantie.

BTM (0), 12 jaar geleden

ik heb lpg na 40000 laten inbouwen wel MET klepsmerig welke ruim is afgesteld. Nu ongeveer 120000 op klo nu k. Om de 30000 klepspelling laten controlen en nog steed binnen de tolerantie. Tot op heden geen probleem met LPG.
Deel me zelf wel in bij de rustige rijder

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sportage of stel zelf een nieuwe vraag.