Kia Sportage 2012: Koelvloeistof

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4FD, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 99

Ik ga binnenkort mijn sportage een groot beurt geven en alle filters en vloeistoffen vernieuwen. Maar ik weet niet wat KIA gebruikt voor koelvloeistof ( blauw/groen ) ?
Als ik de huidige koelvloeistof verwijder kan ik dan bijvoorbeeld Kroon Oil Coolant SP 12 erin doen of kunnen jullie mij eentje aanraden ?

Kia sportage 2012 1.6gdi

Alvast bedankt.

OpelCorsa2003

Geplaatst door OpelCorsa2003 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sportage? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 2 jaar geleden

Als ik bij Kroon kijk, dan geven ze die aan. Kroon Coolant SP 12

    Ja klopt, die heeft wel een lila ( roze/paars) kleur. Originele kia vloeistof is groen/blauw achtig..vroeg mij dus af of ik de originele leeg laat lopen en het systeem daarna vul met de lila kleurige ( van kroon oil )? - OpelCorsa2003 (0), 2 jaar geleden

OpelCorsa2003 (0), 2 jaar geleden

Ben vandaag bij de dealer geweest en zij gaven aan roze vloeistof erin te doen. Vroeg om originile koelvloeistof maar ze zeiden dat ze hedendaags alleen dit vloeistof gebruikten.
Voor de mensen die net als ik opzoek was naar dit vloeistof :

Coolant premium long life G12+ van het merk MPM

Dit gebruikt de KIA dealer bij ons.

MK1_82 (0), 2 jaar geleden

Voor zover ik weet maakt de kleur van de vloeistof niet veel uit. Ik gebruik altijd de adviseur van Eurol (https://eurol.com/olie-adviseur/) en ik ben tot nu toe ook tevreden met hun koelvloeistoffen en motoroliën. Als ik naar jouw auto zoek dan krijg ik deze koelvloeistof (https://eurol.com/producten/eurol-coolan..., inderdaad ook een roze koelvloeistof.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sportage of stel zelf een nieuwe vraag.