Kia Sportage 2021: start/stop en achteruit rij camera

Bouwjaar: 2021, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

1.Bij onze nieuwe Kia sportage werkt het start/stop systeem maar af en toe, bijna nooit eigenlijk.Ik had dit al bij de garage gemeld maar kreeg een hele lijst van wanneer dit wel en niet zou kunnen werken. Zonder eens een test rit te doen Ze zagen er geen probleem in. Toen heb ik het ook bij het hoofd van kia gemeld en ook zij wimpelden mij af met : We hebben dit nagevraagd bij u garage en ze zeiden....(Hetzelfde antwoord dus) Ik ben dus niet geholpen. Wie kan me hierbij helpen.
2. Onze achteruit rij camera geeft zeer slecht beeld als het donker is. Een vergruisd beeld. Ook hier krijg ik een stom antwoord dat het met de schemering te maken heeft.
Ik voel me echt ...

mirandagl

Geplaatst door mirandagl , lid sinds 8 maanden geleden

2 Reacties

oldford PRO, 8 maanden geleden

Schriftelijk het probleem bij dealer melden en onderzoek/reparatie onder garantie verlangen.
Eventueel met verwijzing naar de wettelijke regels.
Zie: https://mijn.bovag.nl/dossiers/non-confo...

Weet je of bij andere KIA's de camera beter werkt in het donker?
En of bij andere KIA's van dit bouwjaar de start-stop wel werkt?

Renescarservice PRO, 8 maanden geleden

Start stop systeem van Kia luistert echt heel nauw precies de voorschriften die al bekend zijn maar ook de accu moet genoeg capaciteit hebben op dat moment dat start stop geactiveerd moet worden dat betekend niet dat de accu niet goed is maar hij moet wel voldoen aan de eisen die de computer stelt en die liggen bij Kia heel hoog.
Hoger dan bij andere merken volgens mij hoger dan 85 % terwijl het bij andere merken 70% is.
buiten dat kan er ook een zender op de accupool stuk zijn maar dit kunnen ze uitlezen en zullen ze wel al gedaan hebben.
Achteruit rij camera heeft gewoon met het type camera te maken klagen veel Kia rijders over

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sportage of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.