Kia Clarus: LPG auto loopt opeens zeer slecht op benzine

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1800

Mijn Clarus op LPG heeft jarenlang prima op zowel LPG als Benzine gelopen, nadat ik het inlaatspruitstuk had gereinigd en injectoren had laten reviseren. Ik had deze auto namelijk gekocht in de wetenschap dat deze het op benzine niet meer deed, vervuiling was de oorzaak. Daarna dus jaren plezier van gehad. Echter nu opeens loopt de motor nog zeer slecht op benzine, het lijkt erop dat er nog maar 3 cilinders meedoen. Op LPG alles prima. De ontsteking is het daarom niet. Op benzine heb ik de LPG slang losgehaald, maakt niets uit, dus ook dubbele voeding benzine+lpg is niet de oorzaak.
Daarna de injectoren bekeken, één voor één de stekkers losgemaakt en teruggeduwd, bij verwijderen van de stekkers heeft dat bij 3 van de 4 injectoren duidelijk effect : de motor slaat bijna af. Bij de 4e injector echter is er wel verschil merkbaar, maar veel minder.
Nu denk ik dus dat deze injector de geest heeft gegeven. Andere opties zijn het onderbrekingscircuit van de injectoren welke door de gascomputer wordt geregeld, wat wellicht voor 1 injector niet meer goed werkt.
Maar misschien is het voor een lezer een bekend verschijnsel met een bekende remedie, dan hoor ik het graag.
PS : is het mogelijk de pulsen op de injectoren met een voltmeter te meten, en te beoordelen of de stuurpulsen nog correct zijn ?
Hetzelfde voor de lambda sonde en MAF sensor ?

Vast bedankt
T. Koster

tnjkoster

Geplaatst door tnjkoster (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Clarus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Jan-Marcus (0) PRO, 17 jaar geleden

Wissel de injector van de cilinder die nauwelijks reageerd met 1 van een andere cilinder. Gaat het probleem naar de andere cilinder dan is het de injector. Ook kun je de weerstand van de spoel vergelijken met de andere. Maar denk dat 1 injector vast zit dus zal daar wel niks uitkomen. Je kunt op de draden van de stekker een plus meten maar voor de sturing die via de massa gaat heb je een scope nodig. Aan de maf en de lambda sensor ligt het denk ik niet omdat 1 cilinder blijkbaar niet goed meedoet.

Kortom probeer de injectors eens te wisselen.

arnaud640 (0), 17 jaar geleden

hallo

mijn audi a3 lpg3

liep ook slecht op benzine en goed op gas bleek de benzine pomp defect te zijn

ik had ook eerst de lambda sensor vervangen dat hielp dus niet


maar bij mij starte hij ook slecht op benzine

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Clarus of stel zelf een nieuwe vraag.