Kia Carens: motor slaat vaak in noodloop

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0crdi

Mijn motor slaat vaak in de noodloop ( motor gaat dan niet hoger dan 2500 toeren, gaat erg roken en loopt onregelmatig.)
Bij de garage zeiden ze dat het waarschijnlijk de injectoren zijn, of de egr klep, of de brandsyofinjectiepomp.
Het rare is, dat tijdens de noodloop niet het lampje check engine brand en tijdens het uitlezen er geen foutcode is.
Wie zou dit eventueel kunnen weten.

bee vision

Geplaatst door bee vision (55) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Carens? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hyundai (0), 12 jaar geleden

Ik denk niet dat hij in noodloop gaat. Dat hij niet verder gaat dan 2500 toeren, komt waarschijnlijk dat er injectoren zijn die niet juist functioneren. Dit is mechanisch en geeft alleen een storingscode als de raildruk te laag of te hoog is. Niet als de injector verkeerd inspuit. U zou eventueel een retourtest kunnen doen dit maakt al veel duidelijk ( let wel op als de retouren goed zijn wil niet zeggen dat de injector juist inspuit, dit is mijn eigen ervaring met een kapotte injector ). EGR zou het kunnen zijn maar meestal geeft dit een P04XX storing ( dan wel check engine ).

Harald1980 (0) PRO, 12 jaar geleden

Dit symptoom kan ook duiden op een probleem met de luchtmassameter. Ooit gehad met een Sorento diesel dat ik de stekker had vergeten aan te sluiten, motor wou toen niet meer toeren maken dan 2500 r/min.

hyundai (0), 12 jaar geleden

Zou kunnen, maar als de stekker er niet op zit, dan staat er wel een foutcode in. Nu is dat niet het geval. Neemt niet weg dat het toch de LMM kan zijn. Die dingen zorgen vaak voor rare dingen idd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Carens of stel zelf een nieuwe vraag.