Kia Sportage 2013: MOTORSTORING

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1700

Ik heb een probleem met een Kia Sportage 17 diesel TCI-U2 (2013)( chassisnummer: U5YPC815ADL399858)
foutcode: P2015 geeft aan dat de actuator die de wervelkleppen bedient, verkeerde positie heeft. Kleppenhuis is vervangen; actuatormotor is vervangen; luchtmassameter: vervangen; gasklephuis vervangen!
De motor van de actuator blijft aangestuurd (doet de ecu uit voorzorg) De auto start moeilijker(!) dan voorheen na vervanging van de collector met wervelkleppen. Er brandt een motorstoringslampje. Wat is hier nog te doen??

JACXSENS

Geplaatst door JACXSENS (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sportage? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 2 jaar geleden

Misschien moet de positie van de kleppen nog ingeleerd worden

    Is reeds gebeurd; geen verandering. De inlaatcollector was enorm vervuild met loszittende kleppen; Na vervanging startte het voertuig slechter! EGR eveneens gereinigd en gecontroleerd op werking. - JACXSENS (0) PRO, 2 jaar geleden

JACXSENS (0) PRO, 2 jaar geleden

Is reeds gebeurd; geen verandering. De inlaatcollector was enorm vervuild met loszittende kleppen; Na vervanging startte het voertuig slechter! EGR eveneens gereinigd en gecontroleerd op werking.

JACXSENS (0) PRO, 2 jaar geleden

deze storing blijkt een softwareprobleem te zijn, waardoor de auto terug naar een dealer moet om herprogrammering. Ondertussen is de motor die de wervelkleppen bedient uitgeschakeld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sportage of stel zelf een nieuwe vraag.