Kia Sportage 2013: MOTORSTORING

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1700

Ik heb een probleem met een Kia Sportage 17 diesel TCI-U2 (2013)( chassisnummer: U5YPC815ADL399858)
foutcode: P2015 geeft aan dat de actuator die de wervelkleppen bedient, verkeerde positie heeft. Kleppenhuis is vervangen; actuatormotor is vervangen; luchtmassameter: vervangen; gasklephuis vervangen!
De motor van de actuator blijft aangestuurd (doet de ecu uit voorzorg) De auto start moeilijker(!) dan voorheen na vervanging van de collector met wervelkleppen. Er brandt een motorstoringslampje. Wat is hier nog te doen??

JACXSENS

Geplaatst door JACXSENS PRO , lid sinds 14 jaar geleden

3 Reacties

arjankempeneers PRO, 1 maand geleden

Misschien moet de positie van de kleppen nog ingeleerd worden

    Is reeds gebeurd; geen verandering. De inlaatcollector was enorm vervuild met loszittende kleppen; Na vervanging startte het voertuig slechter! EGR eveneens gereinigd en gecontroleerd op werking. - JACXSENS PRO, 1 maand geleden

JACXSENS PRO, 1 maand geleden

Is reeds gebeurd; geen verandering. De inlaatcollector was enorm vervuild met loszittende kleppen; Na vervanging startte het voertuig slechter! EGR eveneens gereinigd en gecontroleerd op werking.

JACXSENS PRO, 1 maand geleden

deze storing blijkt een softwareprobleem te zijn, waardoor de auto terug naar een dealer moet om herprogrammering. Ondertussen is de motor die de wervelkleppen bedient uitgeschakeld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sportage of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.