Kia Carens: oliepeil versnellingsbak

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Mijn Kia (85000km) heeft een olielek afkomstig uit het versnellingsbak. Het lek was ter hoogte van de versnellingsbakdelen aan de aftapplug. Twee schroeven zaten iets vaster dan handvast. Ik hoop dat het probleempje nu opgelost is door deze schroeven vast te zetten anders heb ik een probleem. Nu zou ik graag het oliepeil controleren en eventueel bijvullen maar ik kan geen overloop (niveau) plug of vulopening vinden. Een aftapplug is er wel. Ik ben naar de Kia garage geweest en daar heeft men gezegd dat als je onder de auto staat met je gezicht naar achter heb je de motor links en de versnellingsbak rechts. Dat klopt. Dat je uiterst rechts op het deksel van de boitte een klein niveauplugje tegenkomt. Alle schroejes die ik hier tegenkom zijn schroefjes waarmee het deksel vastzit aan de versnellingsbak. Er zit een schoef die wat groter is dan alle andere maar die zit praktisch volledigvan boven. Het vullen zou moeten gebeuren langs de aansluiting van de kilometerteller. Onder het dashbord is geen stijve kilometertellerkabel te vinden dus veronderstel ik dat het een electronische kilometerteller is. Wat ik wel kan vinden is een schroefje SW10mm bovenkant boitte links van de luchtfilter als je voor het voertuig staat. Is dit het vulopeningetje of is het een schroefje waarmee iets bevestigd zit in de versnellingsbak? In de handleiding van de auto staat dat de olie de gans levensduur van het voertuig meegaat en dus niet moet vervangen worden.

Kan er iemand zeggen waar ik wat kan vinden of hoe ik het probleem anders op moet lossen?
Op voorhand bedankt.

Groeten,
Hofke

hofke

Geplaatst door hofke (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Carens? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hofke (0), 11 jaar geleden

Hans,
Het was heel fijn zo snel reactie te krijgen. Tekeningen direct afgeprint en de smeerput in. De aftapplug is snel te vinden. De vulplug is iets anders. Het blijkt dat de tekeningen niet kloppen. Mijn Carens is van 06/2006. Ik heb nog al meegemaakt dat ze bij de autoonderdelenhandel vroegen van welke maand hij was. Maar dankzij uw tekeningen ben ik op zoek gegaan naar herkenbare dingen. Plots viel mijn oog op een ding dat wel eens een pijlstok zou kunnen zijn. Langs onder vanwaar ik het gezien heb is het niet te bereiken. Langs boven moeilijk (zeker bij mij omwille van de LPG installatie) zonder het wegnemen van de luchtfilter.
Ik heb foto's getrokken met weggenomen luchtfilter van de pijlstok (geel) en van de ontluchting van de boitte (wit). Je kan bijvullen langs de ontluchting door het kapje er af te trekken en de lucht laten ontsnappen langs de pijlstok. Het oliepijl staat ver boven de inkeping op de pijlstok. Ik heb dus niets bijgevuld. De inkeping is denkelijk het minimuom niveau warm/koud.

Bedankt voor het helpen zoeken naar een oplossing.

[url=http://postimage.org/image/t7pxyyn01/][img]http://s16.postimage.org/t7pxyyn01/P1010...[/img][/url]

[url=http://postimage.org/image/svgdhhuwh/][img]http://s8.postimage.org/svgdhhuwh/P10109...[/img][/url]

[url=http://postimage.org/image/gcngss2q5/][img]http://s14.postimage.org/gcngss2q5/P1010...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Carens of stel zelf een nieuwe vraag.