Kia Rio: Rio 1.5 2005: Short Fuel Trim Loopt Op

Bouwjaar: 2005, Motorinhoud (cc): 1500

Van een Kia Rio 1.5i loopt steeds langzaam de short fuel trim op. Daardoor gaat de motor na ruim een week slecht lopen, slecht aanslaan na het starten en afslaan tijdens het rijden met koude motor. De motor krijgt simpelweg teveel brandstof aangeboden. Van deze auto hebben we inmiddels al vele losse componenten uitgewisseld met een donorauto echter zonder resultaat. Iemand enig idee?

Van Heesch

Geplaatst door Van Heesch (0) PRO , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Rio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Van Heesch (0) PRO, 6 jaar geleden

Niemand???

harry4203 (400) PRO, 6 jaar geleden

verder geen foutcodes? zou eerst de basis goed controleren voor zover dat niet gedaan is natuurlijk, dus motortiming en in en uitlaattraject op lekkages. eventueel luchtmassameter wisselen als dat nog niet geprobeerd is.

arjankempeneers (0) PRO, 6 jaar geleden

Is de motortemperatuur ook gecontroleerd t.o.v. de meetwaarden? Kan ook simpel de temperatuursensor zijn die een verkeerde waarde doorgeeft aan ECU.

atte (0) PRO, 6 jaar geleden

Zie even onder 'Column' waar een paar suggesties zijn opgesomd.

tim 4 (0) PRO, 6 jaar geleden

Luchtmassameters gaan vaak afwijken.

M.v.g Tim

Van Heesch (0) PRO, 6 jaar geleden

Van deze auto hebben we alle controles uitgevoerd die in de basis nodig zijn om diagnose te stellen. Zelfs in- en uitlaatpakkingen vervangen. Er zitten geen foutcodes in. Ook hebben we er een donorauto bij gehad en hebben alle losse componenten herplaatst zoals luchtmassameter, temp. sensoren, gasklephuis, ECU, kabelboom, etc. CO waarden zijn normaal, geen afwijkingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Rio of stel zelf een nieuwe vraag.