Kia Soul 2010: schifter automaat moeizaam te verstellen

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1600

van mijn kia soul gaat het verstellen van de automatische versnellingspook zeer moeizaam,heb kabel al gedemonteerd van versnellingsbak en dan gaat de schifter zeer soepel ,dus probeem is niet de kabel maar schifter op versnellingsbak (automaat ),kan iemand mij daarbij helpen of info verschaffen ?

panterblack

Geplaatst door panterblack , lid sinds 6 jaar geleden

1 Reactie

panterblack, 6 jaar geleden

Hallo ,heb probleem zelf opgelost,uiteindelijk bleek de oorzaak van het probleem op het einde van de kabel ,kant versnellingsbak. Aan deze kant zit een bout die hendel op versnellingsbak bediend deze moet los ronddraaien tijdens het verstellen van de versnellingspook. Daar de auto meestal aan de kust staat is deze vastgekomen door roest en draaide niet meer rond waardoor het verstellen zeer moeizaam ging. Ik heb deze bout terug los gekregen met wd 40 en daarna gesmeerd met olie. Probleem opgelost !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Soul of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!