Kia Shuma: slaat niet aan,benzinepomp krijgt geen elekticiteit

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1500 DOHC

hallo, mijn auto is gisteren stilgevallen,viel precies zonder benzine.
Na controle :de benzinepomp werkt maar krijgt geen stroom achteraan.
er is nog iemand met zulk probleem heb ik gezien,maar die had dan geen ontsteking,liggen de problemen misschien gelijklopend?
jimmy

abbl64

Geplaatst door abbl64 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Shuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

zekeringen nog goed

abbl64 (0), 15 jaar geleden

hallo robby,
dat was het eerste wat we gedaan hebben,alle zekeringen die we gevonden hebben zijn goed,ook de relais van de veiligheid(wanneer je het contact opzet en de motor draait niet dan klikt deze en schakeld de benzinepomp uit)op de zekering van de pomp zit er dan even stroom en als de relais klikt is de stroom weg.Maar zou er een sensor vuil kunnen zijn?zodat de stuurdoos een verkeerd bevel krijgt?
Jimmy

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

meestal pompt de pomp maar even en slaat hij af als er voldoende druk is opgebouwd is je benzinepomp relais nog wel goed als jij weet welk relais er klikt kun je dit relais ook opsporen natuurlijk en even de contacten doorlussen en kijken ofdat hij dan wel loopt

abbl64 (0), 15 jaar geleden

in de zekeringenkas zitten nog gelijke relais en we hebben ze eens gewisseld en de relais op dezelfde lokatie klikt altijd(dus het klikken is gelinkt aan een lokatie van relais.)ik heb ook nog een schema gehad waar een relais voor de pomp op staat maat deze is niet tevinden op de getekende lokatie,het is wel een schema van 1998 en van shuma/sephia,dus dat kan dan wel eens verschillen

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

het kan dus zo zijn dat je alle relais nodig hebt om de auto goed te laten functioneren natuurlijk,als jij dit relais omwisselt met een relais van de grootlicht (om zo maar wat te noemen)dan zou je wel eens geluk kunnen hebben dat hij aanslaat maar als jij dit relais omwisselt met bijv, je relais van de computer of ontsteking of een ander belangrijk onderdeel van je auto.zet je in principe een kapot relais op een plaats waar wel degelijk een goed relais hoort te zitten,dus uitwisselen moet je wel weten welk relais je pakt

abbl64 (0), 15 jaar geleden

Ok,we gaan dan maandag nog alles eens nakijken (auto staat niet thuis)

abbl64 (0), 15 jaar geleden

Relais zijn nog goed,(weerstanden gemeten).bougies krijgen ook vonk

abbl64 (0), 15 jaar geleden

de auto is naar de dealer gedaan,ze hebben de computer aangesloten en de foutmeldingen gewist.daarna was alles in orde.Als je een fout in de centrale stuurdoos hebt kan je wel het onderdeel vervangen of repareren maar de fout moet altijd met de computer gewist worden.Dus altijd naar de dealer!!

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

oké,maar wat is er dan vervangen??

abbl64 (0), 15 jaar geleden

Er is niets vervangen,dat is het rare eraan,het zou wel kunnen zijn dat de sleutel niet meer werd herkend (er zit een chip in)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Shuma of stel zelf een nieuwe vraag.