123 bezoekers online

Kia Opirus 2004: Startprobleem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: G6CU, Motorinhoud (cc): 3500, Vermogen (kw): 149

Ik zal onderstaand de klacht zo goed als mogelijk proberen te omschrijven;
Af en toe, als ik de auto wil starten, dan schakelt alles in, o.a. het display (toerenteller e.d.) licht op. Alles lijkt te werken. Als ik dan vervolgens de motor wil starten, gaat het display uit terwijl de startmotor dan niet ronddraait. Ga ik de auto dan vervolgens even uit, de portieren vergrendel om daarna te ontgrendelen en de auto dan ga starten, dan werkt het (af en toe ) wel. IK weet niet of het vergrendelen en weer ontsluiten de reden is waarom het daarna af en toe wel werkt. Maar deze routine heb ik me een beetje eigen gemaakt.
Is de auto dan gestart, dan lijkt het alsof alles terug is gezet naar de beginstand. De verwarming staat dan op 25 graden terwijl de radio alle voorgeprogrammeerde zenders kwijt is. Dus alles lijkt even spanningsloos te zijn geweest.

Omdat ik dacht dat het startrelais (zekeringkast onder de motorkap) het euvel zou veroorzaken. Heb ik dit weekend dit relais al eens omgeruild met een soortgelijk relais dat ook in deze zekeringkast zit. Dit heeft het euvel dus niet verholpen. Ook is de startmotor (en relais) onlangs vervangen, echter ook zonder resultaat

Henk Opirus

Geplaatst door Henk Opirus , lid sinds 4 dagen geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 dagen geleden

Heeft inderdaad te maken met een onderbreking in massa of voeding , zou het gehele plus en min circuit eens nalopen op een slecht contact, accuklemmen zitten goed vast ?

Henk Opirus, 3 dagen geleden

Dank voor je reactie. Zal er eens naar gaan kijken. Toch nog even een ander opvallend iets; het treed nooit op bij de eerste (koude) start. En zoals gezegd, het gaat 10 keer goed en dan bij het van de sleutel draaien van ACC naar start, alles zwart, op een klein signaallampje in het display na.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Opirus of stel zelf een nieuwe vraag.