Kia cee'd Sporty Wagon 2012: Stationair onrustig en schudden bij het schakelen naar de 1e versnelling

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4FA-5IH, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 77

Wij hebben onlangs een auto aangeschaft en hebben nu naar 4 maanden het volgende probleem: sta je stil en druk je eerst de koppeling helemaal in en je wilt hem vervolgens in zijn 1 zetten dat je de eerste keer dat je schakelt een beetje tegendruk voelt en vervolgens lijkt het alsof er even iets schud en de motor begint ook wat onrustig stationair te draaien. Het gebeurd niet elke keer. Het lijkt erop als je wat langer wacht in zijn vrij en dan het koppelingspedaal indrukt, dat het dan gebeurd. Doe ie het achter elkaar dan gebeurd er eigenlijk niets. Wat zou dit probleem kunnen veroorzaken? De auto heeft 118.000 gelopen en is van 2012

Caspertje19

Geplaatst door Caspertje19 , lid sinds 1 maand geleden

1 Reactie

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Als ik je verhaal kort samenvat, lijkt het alsof de koppeling niet geheel vrij komt. dat kan liggen aan lucht in een koppelingscilinder(als het een hydraulische koppeling is) tot een versleten koppeling of een kabel waar iets mee is. maar ik ga er even vanuit dat deze auto een hydraulische bediende koppeling heeft.
Ik denk dat je het beste langs een garage kunt rijden en deze even het probleem laten beoordelen.

    Langs garage geweest en het is de versnellingsbak. Ze gaan nu een 2e hands bak plaatsen - Caspertje19, 1 maand geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia cee'd Sporty Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.