Kia Carnival: storing motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

ik heb een carnival van eind 2003 met een 2.5 benzine motor.
bij deze wagen blijft het lampje van het motormanagement branden en af en toe knippert hij. Ik heb hem uitgelezen met de snap-on kast en deze gaf aan slaat over op 1e, 3e en 5e cilinder. en mengsel te rijk. Tevens deed mijn snleheidsmeter het niet meer.
ik heb e.e.a. doorgemeten en getest en heb bougie, bougiekabels en bobine vervangen en de wagen heeft twee weken perfect gedraaid doch het probleem kwam weer terug. ik heb daarna alle lambdasondes gedemonterd en gemeten en er bleek 1 defect te zijn. ook deze heb ik vervangen zonder resultaat.
Kan iemand mij op een goed spoor zetten.

al vast bedankt.

hfmdekker

Geplaatst door hfmdekker (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Carnival? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kronenburg (0) PRO, 13 jaar geleden

Spuit even met remmenreiniger langs het inlaatspruitstuk. Bij verandering van toeren heb je ergens lekkage. Heb afgelopen week een dergelijk probleem gehad met een Hyundai Tucson, de inlaatpakking was gescheurd, de auto had een zelfde soort storing. Het teller probleem moet je misschien apart zien…

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Carnival of stel zelf een nieuwe vraag.