Kia clarus 1.8 gas: uitlaat

Bouwjaar: 1996

Ik zoek voor mijn broer zijn auto een uitlaat van een Kia clarus teven hield de auto er onder weg in een keer mee op de garage had het over dat de distributie riem waarschijnlijk geknapt is en dat deze mischien meer schade had aan gericht kan iemand mij vertellen wat een geknapte riem kan veroorzaken.

missduh

Geplaatst door missduh , lid sinds 19 jaar geleden

3 Reacties

Jumbo6033 PRO, 19 jaar geleden

Tja, als de distributieriem gebroken is loopt de auto zo ie zo al niet meer. Dit is een getande riem die de nokkenas aandrijft (dus de krukas drijft de nokkenas aan) breekt de riem is er geen aandrijving van de nokkenas meer en de kleppen worden dus ook niet meer bedient.
In het ergste geval hebben de kleppen de zuigers geraakt waardoor deze krom zijn geworden, een koprevisie is hierbij nodig.
in het gunstigste geval hoef je alleen een distributieriem te
vervangen. Ik raad je aan de distributieriem tijdig te vervangen om een hoop leed te voorkomen.

sjoko210963, 18 jaar geleden

HEB ZELF OOK EEN GESPRONGEN DISTRIBUTIE RIEM GEHAD MET MIJN CLARUS MAAR DE SCHADE BLEEF ALLEEN BIJ EEN NIEUWE RIEM EN DAT WAS DAT VWB EEN UITLAAT MOET JE EENS IN DE KRANT VAN ZATERDAG KIJKEN DAAR WORDT VAAK GEADVERTEERD OVER ONDERDELEN VAN KOREAANSE MERKEN BIJ DIE BEDRIJVEN KUN JE VOOR EEN REDELIJK BEDRAG EEN REDELIJKE UITLAAT KRIJGEN ORGINEEL KIA CLARUS WANT IMITATIE BESTAAT VOOR DEZE AUTO (NOG) NIET

RENE9540 PRO, 18 jaar geleden

bij een kia clarus breken over het algemeen de klepstoters als de distributieriem breekt ,ook gaan de kleppen wel eens krom.
is direct te zien als het kleppendeksel er af is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Clarus of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.