Kia Picanto: vervangen ABS ring

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Ik wil bij mijn 2004 Picanto de ABS ringen vervangen (rechts voor is gebroken). Ik doe al sinds jaar en dag de onderhoud aan mijn auto's zelf, dus dit moet geen probleem zijn. Ik heb wel een tweetal vragen:
1. Kan ik de aandrijfas loshalen zonder de hele fusee los te maken (dus alleen de fuseeverbinding met de veerpoot loshalen)? Of moet ik toch alles losmaken?
2. Ik heb 2 manieren van de nieuwe ring plaatsen gevonden. 1, door te verhitten en 2, een beetje vet aan de aandrijfas en dan "koud" erop tikken. Welke methode is volgens jullie bij een Picanto aan te bevelen?

ppassie

Geplaatst door ppassie (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Picanto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Punt 1 ik betwijfel of je genoeg ruimte hebt om de aandrijfas uit de fusee te krijgen als je de veerpoot alleen los maakt bij de fusee.
Fusee en stuurkogel los maken geeft zeker voldoende ruimte , hoef je ook niet uit te lijnen.
Punt 2 verwarmen en erop krimpen verdient de voorkeur , niet te warm maken , pasvlak goed schoon maken , met 2 man doen als je de aandrijfas onder de auto laat zitten , homokineet fixeren.

ppassie (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik ga voor de "warme" methode. Ik heb wat de aandrijfas betreft ook nog de vraagbaak geraadpleegd, en die halen ook de fusee los zoals jij beschrijft. Nu maar hopen dat het allemaal goed loskomt :-)

ppassie (0), 10 jaar geleden

Ik heb vandaag de ABS ring rechtsvoor vervangen. Linksvoor moet nog, maar ik vond het wel welletjes voor de zaterdag :)

Ik wilde toch nog even reageren voor alle Picanto bezitters die ook ooit de aandrijfas willen loshalen. Het is mij gelukt de as los te halen door alleen de veerpoot los te halen van de fusee. Daarnaast moet je ook de remklauw loshalen, zodat de remleiding niet beschadigd raakt. Dan heb je net genoeg ruimte om de aandrijfas uit de fusee te halen. (kleine tip, even de ABS sensor loshalen zodat de kabel niet kapot getrokken kan worden)

Ik neem aan dat het linksvoor net zo zal kunnen, dat zal ik nog even laten weten als ik daar klaar mee ben.

Nog een vraagje voor de specialisten hier. Ik heb nu dit kunnen doen zonder de fusee verbinding met de onderste draagarm los te halen. Maar stel dat ik dat wel een keer moet doen, wat is dan de manier? Op youtube zie ik allerlei filmpjes waar er een moer bovenop de fuseekogel zit, die draai je los, een paar ferme tikken met een zware hamer tegen de behuizing en hij springt los. Echter bij de Picanto zit de kogel vast via een knelverbinding, zie foto. (daar is ook de oude abs ring nog op te zien)
[url=http://postimg.org/image/qo9w47y5z/][img]http://s15.postimg.org/qo9w47y5z/2013110...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Picanto of stel zelf een nieuwe vraag.