Kia Rio 2017: Vreemd fluitend/piepend geluid bij rijden tussen 5 en 35 km p/u

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Motorcode: G3LC, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 73

Hallo Allemaal,

Ik heb een Kia rio uit 2017 (rio 4). Sinds enige tijd heb ik een vreemd fluitend/piepend geluid bij het rijden. Dit geluid is er niet altijd en komt alleen maar tussen de 5 en 35km p/u en meestal als ik geen gas geef dus gewoon aan het rollen ben. Het vervelende is dat dit geluid er soms wel en soms niet is. Laatste keer bij de grote beurt heb ik dit aangegeven (bij kia) maar zij kwamen met een verhaal over mos op het achterraam, wat nergens op sloeg.

het filmpje is hier te vinden:
https://www.kiaclub.nl/uploads/monthly_2...


Omdat ik zo een vreemd verhaal van kia heb gehad ben ik ook naar een andere garage gegaan, die had hem op de brug gezet even gekeken bij de voorbanden en zei dat het waarschijnlijk vuil tussen de velg en blokken zou zijn, hij had wat eraan getrokken en getikt en zei dat hij niet meer zou terugkomen. Bij het wegrijden was het geluid er ook niet maar zoals altijd ging hij na een paar dagen weer geluid maken.

Ik ben afgelopen week naar de garage gereden maar natuurlijk was het geluid er weer niet toen ik naar de garage reed waardoor ze het niet konden horen en zelf ondervinden. Diezelfde avond toen ik ergens op bezoek ging was dit geluid weer terug.

voor remschijven en remblokken zijn in 2021 vervangen. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen omdat ik steeds het "geluk" heb dat ik het geluid niet kan demonstreren bij de garage. Ik heb een filmpje toegevoegd van het geluid.

wat mijn wel opvalt is:

- in het filmpje hou ik eerst mijn telefoon uit de bestuurdersraam en op ongv 1 min (1:00) wissel ik naar de rechterkant daar lijkt het geluid harder, wat er dus op duid dat het vanaf de rechter (wiel?) kan komt

- het geluid is er vaak niet, ook vaak wel kan er geen grip op krijgen. maar als het er eenmaal is gaat het niet weg

- het geluid is er alleen tussen de 5 en 35 km/u als ik rol in de koppeling wanneer ik gas geef gaat het geluid soms wat sneller totdat ik over de 35km per uur kom dan verdwijnt het geluid gewoon

.
R785452

Geplaatst door R785452 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Rio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

1 jaar geleden - Monteur Senior

dit is overduidelijk een geluidje wat weg komt van je remschijf ,eens kijken of je ankerplaat niet te dicht tegen je remschijf aanloop dat is die dunne plaat die aan de achterkant van je schijf ligt die kun je gewoon wat terugdrukken of anders zijn het je remblokken, ik denk dat als jij heel lichtjes je rem indtrapt dit geluidje weggaat of erger wordt

1 jaar geleden - R785452

heb wel 1,5 jaar geleden nieuwe remschijven en remblokken erop laten zetten, kan dat zo snel verslijten dan? (we rijden ook niet veel)

    er komt altijd vliegroest op de schijven wat dan weer op zijn beurt in je remblokken gaat zitten,wat ik dan doe schuine randjes aan de blokken slijpen door middel van tegen een slijpsteen aan houden de remblokken zelf even over een stoeptegel schuren en bij monteren de achterkant vd blokken invetten met kopervet zoals ook de geleidepennen indien aanwezig - Monteur Senior (1045), 1 jaar geleden

1 jaar geleden - kaleido 1

Nee maar als je ankerplaat de schijf raakt helpen nieuwe schijven en blokken niet , ankerplaat terug buigen wel.

1 jaar geleden - R785452

maar het vreemde is dat het geluid weg is als je harder dan 40km per uur rijdt. als het aan de schrijven of blokken zou liggen zou je het geluid altijd moeten horen toch?

1 jaar geleden - Monteur Senior

als het goed is heb jij deze remblokken zie jij dat verschroomde plaatje zitten dat zijn je slijtindicators en die lopen tegen je schijf en geven dit geluid wat jij hebt,wat wil zeggen remblokken vernieuwen

.
    ik kan me bijna niet voorstellen dat deze versleten zullen zijn, heb vorig jaar nieuwe remblokken en remschijven erop laten zetten, want toen maakte hij een heel erg schrapend geluid. we rijden heel weinig misschien max 5000 per jaar, dat kan toch niet zo snel? - R785452 (0), 1 jaar geleden
    jij bent een antwoord aan het zoeken wat beter bij je past, succes. - Monteur Senior (1045), 1 jaar geleden

1 jaar geleden - Ehombie

misschien slecht terugtrekkende remblok/zuiger? misschien even krik eronder en een zwiep aan het wiel geven als je het kan laten optreden?

11 maanden geleden - stefan26

Heb jij inmiddels al een oplossing gevonden? Ik heb namelijk exact hetzelfde geluid/ probleem alleen een andere auto (Renault Clio)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Rio of stel zelf een nieuwe vraag.