Lancia Phedra: electrisch deel trekhaak Bosal

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,2 JTD

Hallo, de handleiding bij de plaatsing van een BOSAL afeembare haak is me niet duidelijk, met name het electrische deel;
achter links moet ik een 12 V doorknippen en verbinden met de connectoren van de trekhaakstekker.
Betekend dat het einde van mijn 12V stekker in de koffer? Naar waar loopt die 12V anders? iemand ervaring (geldt ook voor C8 en Peugeot 807)

viki

Geplaatst door viki (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Phedra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Is het niet zo dat de trekhaak ERBIJ wordt aangesloten?
Dan blijft de draad naar de 12V stekker in takt...

viki (0), 13 jaar geleden

Je antwoordt Hans (waarvoor dank) is logisch maar het probleem is een beetje te simpel voorgesteld door mij : Uit twee bundels kabels (keuze!) moet ik "iets" doorknippen en verbinden met de voedingsdraad van de stekker. Welke draad en wat er dient te gebeuren met het afgeknipte achterste stuk is niet uitgelegd in de handleiding. Onterecht dacht ik dat de draad die ik moest doorknippen, deze naar de 12V stekker in de koffer was. Gisteren de achterbekleding volledig losgemaakt (links en rechts) maar de "zaak" bevat evenveel connectoren als mijn PC (verdomde electronica ;-( vooraleer de 12V stekker in de koffer bereikt wordt.
Een lokale plaatslager raadt af om te knippen en weet het bij gebrek aan ervaring ook niet. Uiteindelijk deze morgen een mail gezonden aan Bosal die de onduidelijke handleiding opstelde. Binnen de 3 minuten een mail terug met vraag om technische details (prima). Wordt vervolgd en derde keer goede keer?


PS/ eerder met succes haken gezet op Opel Combo, Astra F en Omega;

Patrick Minnaard (0), 13 jaar geleden

Heren,
Onlangs thule vaste trekhaak gemonteerd bij mijn eigen Phedra en voorzien van 13 polige aansluiting en PDC.
Hier moest niets doorgeknipt worden, kijkt me ook sterk bij bosal, vaste of afneembare kogel maakt electrisch niet uit.
De 12 volt stekker zit aan de rechterzijde achter het achterlicht, ik meen een witte stekker met ook een bruine draad erbij, dit is je extra 12v aansluiting die gezekerd is voor trekhaakgebruik, de 12v stopcontactjes van de auto zelf voor diverse accesoires e.d in te pluggen zijn daar niet voor bedoeld.
voor de rest is het allemaal plug en play, aan de linkerzijde zitten de verlichting tussen stekkers en de 12v word rechts aangesloten en ik meen de PDC ook.

succes en vriendelijke groet.

viki (0), 13 jaar geleden

Patrick heeft het bij het rechte eind, connector zeer snel gevonden (ferm bedankt!) . Gelukkig niet geknipt in de bestaande bekabeling ...
Ook van Bosal een kleuren PDF gekregen om de montage te vergemakkelijken ondertussen (prima!)

Echter nu bleken de aansluitkabels tekort en zou ik een stuk voeding bij hebben moeten plaatsen om de rest correct te verbinden .... dan ging de lamp branden!

De dealer even opgebeld om het serienummer te controleren, en jawel, de verkeerde levering (citroen ipv Lancia). Blijkbaar sluit Lancia rechts aan en PSA links in het voertuig. (in de databank staat de C eerst en dan de Lancia :-( ); de beugels onder de auto zijn wel dezelfde.

Na vier keer ontmantelen en heropbouwen is de zaak nu toch "geplugt en kunnen we playen".

iedereen bedankt voor de snelle reactie !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Phedra of stel zelf een nieuwe vraag.