Lancia Y: Geen remdruk

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 176B2.000 (840A [1.1])

Heb gisteren zelf mijn remblokken aan de voorwielen vervangen. Heb aan beide kanten deze werkzaamheden verricht:

- wiel eraf gehaald
- wiel zo gedraaid dat de remklauw naar mij toe staat
- pennetje eruit geslagen met hamer zodat ik de remklauw open kon klappen
- remblokken eruit gehaald
- aan de linkerkant waren ze niet gelijkmatig afgesleten (de remblok aan de buitenzijde van de auto was geheel op, terwijl de remblok aan de binnenzijde beduidend dikker was)
- de remcilinder stond te ver naar buiten, deze heb ik d.m.v. 2 tangen terug naar binnen geknepen
- aan het linkervoorwiel kreeg ik de remcilinder niet teruggeknepen met de tangen, dus heb ik deze eruit genomen en zag dat er een oneffenheid op zat. Deze heb ik eraf geschuurd met schuurpapier en de remcilinder ingesmeerd met molykote (glijmiddel :D). Ook aan de remcilinderhouder (hoe heet dit?) gevoeld, maar kon geen oneffenheid ontdekken en heb deze ook ingesmeerd met molykote en de cilinder teruggeplaatst (ging heel makkelijk). De rubber heb ik hierbij niet beschadigd.
- remklauw teruggeklapt en de pin weer terug erin geslagen zodat deze weer goed vast zit.

Ik heb gisteren de remleiding proberen te ontluchten in mijn eentje door een stok op het rempedaal te klemmen tussen pedaal en stoel. Tijdens het ontluchten kwam er olie uit gespoten, aan beide zijden. Stok ertussenuit gehaald en stukje gaan rijden om de remmen te testen, maar remmen deden het echt heel slecht. Besloten om vandaag er weer naar te kijken.

Vanmiddag weer naar de remmen gekeken, wilde weer ontluchten, ditmaal met mijn vader erbij om op het rempedaal te trappen, maar vanmiddag kregen we geen remdruk. Hoe vaak we ook op het pedaal trappen, het pedaal kan tot helemaal beneden worden ingetrapt. Ook als ik de nippel losdraai om het wiel linksvoor te ontluchten, komt er niks uit, ik hoor wel geluid alsof er lucht ergens ontsnapt, maar ik voel geen lucht via de nippel ontsnappen en er komt ook geen druppel remvloeistof uit. Gisteren kwam er wel gewoon remvloeistof uit? Aan alle wielen spuit er remvloeistof uit de ontluchtingsnippel, behalve linksvoor.

Heb 5 keer gepompt en toen rempedaal ingedrukt gehouden en de motor gestart, en bij het starten van de motor gaat het rempedaal nog een stukje verder naar beneden. Ook met lopende motor krijg ik de lucht niet uit het systeem.

Kan het zijn dat ik een verstopping in een leiding heb of zou ik dan juist wel remdruk moeten krijgen op het rempedaal na een paar keer te pompen? Of is er iets mis in de HRC (hoofdremcilinder). Ik heb geen ABS en geen remkrachtdistributiesysteem voor zover ik weet.

De auto remt echt belachelijk slecht, ik vraag me af hoe dit kan. Kan het komen door een lek ergens? Dat er lucht ontsnapt ergens en dus geen druk naar linksvoor komt? Ik zie nergens olie lekken, dus ik kan er met mijn verstand niet bij. Waarom spuit er wel remvloeistof uit de andere 3 ontluchtingsnippels, maar niet uit die van linksvoor? Waarom krijg ik geen remdruk?

Misschien dat jullie me hiermee kunnen helpen, want ik ben ten einde raad.

P.S. Wil het probleem graag zelf repareren en niet wegbrengen naar een garage. Heb het geld er op het moment niet voor.

percy1984

Geplaatst door percy1984 , lid sinds 12 jaar geleden

4 Reacties

Renaultmonteurtje PRO, 11 jaar geleden

lijkt er op dat je de hoofdrem cilinder door de cups hebt getrapt, en niet goed ontlucht hebt

Renaultmonteurtje PRO, 11 jaar geleden

doet ie het alweer?

percy1984, 11 jaar geleden

[quote=Renaultmonteurtje]doet ie het alweer?[/quote]
Hoi Renaultmonteurtje, bedankt voor je tip... Ik heb een hrc besteld en vandaag opgehaald (i.v.m. pasen was er vertraging in de levering). Ik heb hem zojuist gemonteerd en wil nu gaan ontluchten. Ik kreeg namelijk druk op het pedaal, maar toen ik ermee ging rijden was de druk weg, dus ga nu goed ontluchten en dan vertel ik straks of ie het weer doet of niet. Bedankt in ieder geval voor je raad en interesse.

Groetjes,

Percy

percy1984, 11 jaar geleden

De auto remt weer fatsoenlijk. Heb de hoofdremcilinder vervangen door een nieuwe en alle vier de wielen goed ontlucht. Rechtsachter begonnen, linksachter, rechtsvoor en uiteindelijk linksvoor ontlucht. De auto remt nog niet zoals het hoort, maar dat komt doordat de nieuwe remblokken moeten inlopen. Ik verwacht dat de auto binnenkort weer supergoed zal remmen.

Bedankt voor het advies, het heeft geholpen ;-).

Vriendelijk groetend,

Percy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Ypsilon of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.