Lancia Lybra: lawaai auto/uitlaat bij warme motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800vvt

Ik heb een lybra 1,8 met een probleem
als ik de auto start en de eerste 10/15 km rij niks aan de hand daarna gaat de uitlaat een "sport" geluid maken zover ik heb kunnen zien is deze niet lek als hij weer koud is is het weer normaal geluid.. kan ook niet echt aangeven waar het vandaan komt er zit niks los of trilt niks aan wel zit er een el cheapo demper van durf het bijna nier te zeggen XXX op (vorige eigenaar) zou het vervangen van deze demper mijn probleem oplossen hij is namelijk vrij nieuw, of moet ik het toch ergens anders zoeken?

jaapaap2012

Geplaatst door jaapaap2012 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Lybra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

limbra (580), 11 jaar geleden

Kan een (flens) pakking zijn die zodra hij heet wordt niet meer goed afdicht , m.n. de flens pakkingen voor en achter de katalysator .

Als je de mogelijkheid hebt om de auto op een brug of boven een smeerput te zetten dan kun je meestal wel zien waar het lek zich bevind
doordat rond het lek zwarte roet aanslag te zien is .

kaleido 1 (1805) PRO, 11 jaar geleden

Schotje los in een demper ?

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Inderdaad een schotje IN een van de dempers, of anders een hitteschildje welke ergens los ligt.
In het eerste geval is dit meestal te verhelpen, met een deuk in de demper te slaan. Klinkt rigoreus, maar helpt wel.
Anders demper te vernieuwen.

appiev (0), 10 jaar geleden

Ik heb het zelfde probleem met exact dezelfde auto, de einddemper is nieuw. Ik heb de Lybra pas, het is een fijne auto maar als ik de auto doortrek lijkt het net of er een sportuitlaat op zit. Waar moet ik precies die deuk slaan in de demper? Overigens is het bij mij niet heel hinderlijk want het is alleen als je de auto flink doortrekt. Ik denk dat het een imitatie demper is van mindere kwaliteit. Soms vind ik het wel leuk dat de auto zo sportief klinkt maar bij lange ritten op de snelweg bij hogere snelheden kan het gaan irriteren. Gelukkig dempt het interieur een groot deel van het geluid. De auto is er overigens wel recent mee door de APK gekomen.

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

Uitlaat wordt ook niet afgekeurd, als deze gasdicht , en deugdelijk gemonteerd zit.

Is het je einddemper die ´rammelt´.??

Je moet wèl de demper die rammelt licht indeuken, daarmee klem je het loszittende schotje.....

appiev (0), 10 jaar geleden

Hoi Ralf,

Bedankt voor je reactie.

Er rammelt voor zover ik kan beoordelen helemaal niets. Uit je reactie kan ik opmaken dat een deuk in de demper slaan dan ook geen zin heeft (of juist schotten losmaakt). Ik denk dat het gewoon een einddemper is die nu eenmaal niet zo goed dempt. Ik accepteer het probleem maar gewoon want gezien de waarde van de auto is elke investering die niet strikt noodzakelijk is, zonde. Ondanks dat ie geweldig rijdt. Gelukkig zit er een goed bose audio systeem in dus dan zet ik gewoon de radio wat harder als ik wat harder rij op snelweg.

Groeten,

Appie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Lybra of stel zelf een nieuwe vraag.