Lancia Ypsilon: Motor slaat niet aan

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Beste leden,
Motor slaat soms spontaan niet aan of tijdens het rijden af. Na veel starten soms spontaan wel starten echter laatste tijd niet meer te starten. Brandstofpomp hoor je niet aanslaan na sleutel op contact gezet te hebben.
Soms stottert de motor tijdens het rijden en geeft dan engine faillure. Na uitlezen de volgende foutcodes: alle 4 de injectoren, bobines en sensor lambdasonde.
Het volgende is al gedaan:
ECU is nagekeken en uitgelezen door een professioneel bedrijf en geen problemen gevonden.
Krukassensor onderzijde vernieuwd
Zekeringen zijn goed
Relaiskast motorruimte nagekeken geen defecten of corrosie
Ws geen draadbreuk. Alles nagekeken ook massakabel.
Wat ook vreemd is dat ik geen groot licht heb. Soms wel na relais te verwisselen om vervolgens de volgende dag weer niet meer te doen.

Na een tijdje stilstaan en relais verwisselen of accupool eraf kan hij spontaan weer starten. Om dan vervolgens weer een week goed te doen en dan ineens niet meer te starten. En bij het uitlezen weer de fouten die ik eerder noemde.

Wie weet raad!!

Alvast bedankt

Mvg, Silvester

Silvestro

Geplaatst door Silvestro (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Ypsilon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Weet je de nummers nog van al die foutcodes?
Vooralsnog denk ik aan een voedingsprobleem - het ontbreken van 12 volt voor de injectors, bobine en lambdasonde.

Silvestro (0), 10 jaar geleden

Hoi,
Weet ik zo even niet meer. maar kan deze wel na het weekend opvragen en hier bij zetten.
hoe kan die voeding dan wegvallen? Misschien iets met de accu? of code in de sleutel?

Silvestro (0), 10 jaar geleden

Sinds ik de zekeringkast/relais (motorruimte) uit elkaar gehaald heb en schoongemaakt, heb ik geen storing meer gehad. Ik denk zelf dat sommige stekkeronderdelen te los geschakeld waren. Heb deze wat dichter geknepen. Er was geen corrosie of defect wel een olieachtige substantie (ws van resten w40). Misschien heeft dit ook voor storingen gezorgd. Als ik de foutcodes heb zet ik ze hier neer. Hopelijk blijft de auto nu storingsvrij rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Ypsilon of stel zelf een nieuwe vraag.