Lancia Lybra: pipende/ratelende geluid

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 jtd

hallo allemaal,

ik heb een maand geleden mijn distributuie riem, spanrollen en multiriem laten vervangen
de dynamorol is alleen hersteld die was eerder vast gelopen.
kort daarna kwam er een piepend/ratelend/vogelachtig geluid vanuit de motor. dit is het duidelijkst bij het gasgeven als het stationair loopt.

ben terug gegaan naar de garage en hij goot er een beetje water op de multiriem en het geluid was tijdelijk weg. maar heb de volgende dag weer last van gehad.

kan iemand mij vertellen waar het mee te maken kan hebben..

alvast bedankt

Geplaatst door

rekli satzo (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

de krukaspoelie voor de muliVriem kan soms wel eens verslijten bij een JTD, dit geeft dan een ratelend geluid. Je kan dit eventueel zien aan het rubber dat gescheurd is in de poelie.

ratelen o.k. maar piepen lijkt me toch van een looprol of spanrol af te komen. motor laaten loopen zonder multieriem als dan probleem weg is rollen een voor een goed controleeren en of ze in lijn staan. spanrol wil nog wel eens slecht zijn te contr. door de spanrol te ontspannen met sleutel 15 en kijken of hij dan naast een draaiende ook een niet goede zijdelingse beweeging maakt

jeroen pinda 0
badge

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Lybra of stel zelf een nieuwe vraag.