Lancia Lybra: vermogensverlies / ladedruksensor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 JTD

Ik heb al een tijd problemen met vermogensverlies. Vanaf ong 100 km/h bij accelereren gaat het motormanagementlampje branden en merk ik dat er veel minder vermogen aanwezig is. Ook bij rustig optrekken in tweede- en derde versnelling stotter de auto. Bij uitlezen werd de fout "ladedruksensor" gegeven. Deze is inmiddels vervangen en het probleem is er nog steeds. We hebben zelf recentelijk (tijdelijk) de EGR unit buitenspel gezet d.m.v. een plaatje. Het probleem van vermogensverlies en het motormangementlampje bestonden toen nog steeds alléén het haperen bij rustig optrekken was opgelost. De garage denkt dat het de Turbo zelf is. Wie kan mij verder helpen????

Falappa13

Geplaatst door Falappa13 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Lybra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

guardian (0), 16 jaar geleden

Hai.
Het zou kunnen zijn dat de Torbo kapot is. Let wel. De turbo is wel of niet kapot. Soms wel of soms niet is niet mogelijk.

Ik zou het zoeken in het motormanagement. Ik heb een opel gehad waar het management storingen gaf. Indien het management foute waardes aangereikt krijgt gaat het management op een soort van noodprogamma draaien. Simpel omschreven schakeld het motormanagement bepaalde zaken uit. Doorrijden blijft dan mogelijk maar de motor leverd geen prestatie meer.
Je zou om de fout in het systeem op te sporen een andere management unit moeten plaatsen en met de auto gaan rijden om vast te stellen dat dit het geval is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Lybra of stel zelf een nieuwe vraag.