Lancia Zeta: Schurend geluid bij intrappen koppeling

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.1 TD

Wij hebben van het weekend een proefrit gemaakt in een Lancia Zeta, er vielen mij een aantal punten op:

1) wanneer je de koppeling intrapt (en ingetrapt houdt) tijdens het rijden, er een schurend geluid te horen was, en ook licht te voelen in het pedaal. Het is een beetje vergelijkbaar als versleten remblokken. (Met mijn beperkte kennis vermoed ik dat dit de druklager is?)
2) De climate control werkte niet, display was uit, er was niks te bedienen. Iemand een idee of dit makkelijk is op te lossen?
3) De turbo was erg aanwezig. Bij het gasgevel leek het wel alsof er iemand met een blokfluit onder de motorkap zat. Ik heb geen ervaring met turbo's uit deze bouwjaren, en weet niet of dat normaal is, ben het in ieder geval niet gewend.
4) Er zat redelijk wat olie op het blok. Nu weet ik dat een motor kan "zweten", maar had het idee dat dit wel erg overdreven was. Heb er dom genoeg geen foto van gemaakt.

Ik heb geen idee of bovenstaande punten makkelijk zijn op te lossen en hoop dat iemand mij hier van advies kan voorzien :). Mocht een modje dit lezen, is het toegestaan om dit topic ook onder peugeot 806 te zetten, aangezien dat dezelfde auto is?

Geplaatst door

avdhulst (0)

al 10 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Arjan,
problemcar is eigenlijk niet bedoeld voor aankoop adviezen, maar ik ga er van uit dat je de gebreken wilt oplossen...
ik denk dat de rest van het moderatorteam er geen bezwaar tegen heeft dat je dit ook onder Peugeot 806 plaatst.

mvg.
Moderator Problemcar.

Hans4040 970
badge vip badge

10 jaar

Het is inderdaad de bedoeling deze problemen op te lossen, niet als aankoop advies. Nu ben ik zelf wel handig met auto's maar heb geen ervaring met deze modellen, dus had gehoopt dat iemand hier kon aanduiden of dit zelf goed te doen is. Dank voor de reactie.

avdhulst 0

10 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Zeta of stel zelf een nieuwe vraag.