Lancia Ypsilon: Startproblemen Lancia Ypsilon

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Sinds vorig jaar heb ik startproblemen met mijn Lancia Ypsilon (03-1999). In de tussentijd is de accu vervangen en omdat de de problemen zich bleven voordoen (niet heel regelmatig), enkele maanden geleden de startmotor vervangen. Toen leken de problemen verleden tijd. Helaas heb ik de afgelopen week tot 2 keer toe de auto niet kunnen starten: de accu is volledig leeg. Iemand enig idee wat dit kan zijn en wat ik hieraan kan laten doen?

skaljee

Geplaatst door skaljee (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Ypsilon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ovi (0), 16 jaar geleden

[quote=skaljee]Sinds vorig jaar heb ik startproblemen met mijn Lancia Ypsilon (03-1999). In de tussentijd is de accu vervangen en omdat de de problemen zich bleven voordoen (niet heel regelmatig), enkele maanden geleden de startmotor vervangen. Toen leken de problemen verleden tijd. Helaas heb ik de afgelopen week tot 2 keer toe de auto niet kunnen starten: de accu is volledig leeg. Iemand enig idee wat dit kan zijn en wat ik hieraan kan laten doen?[/quote]
Die van mijn vader start ook geregelt niet!!!
Het gele sleutelke in dashboard blijft branden en dan start hij niet.Is één of andere veiligheid die al een tijdje met ons voeten speelt....
Weet ook niet wat we daar kunnen aan verhelpen.Heb hem geleerd om de negatief v/d batterij effe af te koppelen en tegen de + te houden om de computer te wissen.
Daarna gaat meestal wel het sleutelke weg en start hij prima?

jeroen pinda (0) PRO, 16 jaar geleden

als de accu leeg is heeft dit niets met het codesleuteltje te maaken maar trekt he ergens stroom als de auto stil staat meeten en een voor een de zek eruit trekken om het te tracceeren, 9 van de 10 keer is achteraf ingebouwde apparatuur de boosdoener radio, tel etc..

Mausx (0), 15 jaar geleden

kan ook nog zijn dat er een storing in de dynamo zit waardoor de accu leegloopt. heb ik al een paar keer meegemaakt.

ovi (0), 15 jaar geleden

[quote=jeroen pinda]als de accu leeg is heeft dit niets met het codesleuteltje te maaken maar trekt he ergens stroom als de auto stil staat meeten en een voor een de zek eruit trekken om het te tracceeren, 9 van de 10 keer is achteraf ingebouwde apparatuur de boosdoener radio, tel etc..[/quote]
Het gaat hier dan ook niet over een leeglopende accu of een alternator die niet werkt zodat de accu niet bijgeladen wordt.
Het gele sleutelke is een startbeveiliging die de ontsteking uitschakeld!!!!De motor gaat dus goed rond maar krijgt geen ontsteking en start dus bijgevolg niet.Als ge lang genoeg probeert is natuurlijk uiteindelijk de accu leeg maar dit is niet de vraag.Ook loopt de accu niet leeg door ergens een verliesstroom!Het gaat dus niet over een starter of accu die hun werk niet doen.Enkel da sleutelke mag niet meer branden alvorens de motor ontsteking krijgt en daar zit nu juist het probleem.
De vraag is hoe krijg ik deze fout uit het systeem?
Blijkbaar een weinig voorkomend probleem....

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Hier lopen 2 vragen door elkaar!

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Hier lopen 2 vragen door elkaar!

ovi (0), 15 jaar geleden

[quote=berendonck]Hier lopen 2 vragen door elkaar![/quote]
Das juist maar vermits het alletwee met startproblemen te maken heeft had ik mijn vraagje er maar even bijgezet in plaatst van nog een topic te openen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Ypsilon of stel zelf een nieuwe vraag.