Lancia Ypsilon: Storing in inspuitsysteem

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Help help,

Als ik rij gaat soms het lichtje branden die aangeeft dat er een storing is in het inspuitsysteem. De auto rijdt zeer slecht en het lijkt alsof het geen benzine krijgt. Als ik het gaspedaal helemaal intrapt blijft het langzaam rijden. Als ik stil sta werkt de motor slecht en trilt het en krijgt de neiging om af te slaan. Soms duurt het heel kort dat het lichtje brand en soms wel heel lang. Weet iemand wat er mogelijk aan de auto mankeert? Ben zelf een leek.

Obby

Thomas 10

Geplaatst door Thomas 10 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Ypsilon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik vermoed een probleem met de ontsteking. Deze storing is niet echt goed voor de levensduur van je dure katalysator.

Vernevel in het donker met een plantenspuit bij draaiende motor een beetje water over de ontstekingsdelen (bobine, bougiekabels, etc.).
Zie of hoor je vonken dan moeten die onderdelen vervangen worden.

Kontroleer alle vacuüm slangen en slangetjes van en naar het inlaatspruitstuk op lekken, scheuren e.d.
Is de uitlaat volledig gasdicht en niet lek? Vooral het 1e stuk tot de katalysator.

Hoe oud zijn de bougies (in kilometers)? En het brandstoffilter?
Onlangs een keer de benzinetank volledig leeg gereden?

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

Ik zou maar eens beginnen met uitlezen van aanwezige storingen in het geheugen. Gezien je omschrijving kan het alle kanten op nu. Ik krijg het idee dat je auto af en toe op 3 poten loopt (wat jij als trillen omschrijft), de oorzaak kan brandstoftoevoer/injector of zoals oldford zegt ontsteking zijn.
Loopt de auto altijd slecht of soms?

mageso10 (0), 13 jaar geleden

Precies het zelfde probleem heb ik met een Lancia Ypsilon 1.4 12v uit 1997. De bougies en luchtfilter heb ik al vervangen maar dit heeft helaas het probleem niet opgelost.

Je voelt de auto echt inhouden zodra het lampje gaat branden en gas inhouden en ineen weer goed gas geven wil het probleem wel eens oplossen. Als de storing "weg" gaat voel je de auto ook even een soort stootje geven alsof hij ineens weer benzine krijgt.

(bij mij dan :)

A. Cornelissen (0), 13 jaar geleden

Lambdasonde is de oorzaak

A. Cornelissen (0), 13 jaar geleden

En opgelost,dit willen we wel graag weten.

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

deze topicstarter plaatst volgens mij enkel vragen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Ypsilon of stel zelf een nieuwe vraag.