Lancia Vialle LPI lancia Kappa: Vialle probleem `relais-benzine-injectoren`

Bouwjaar: 1995

Bij mij in de werkplaats, een Kappa (5 cilinder) op de bekende vialle-probleem-installatie. het volgende is het geval.

De auto gaf een storing>>motorsteuergerat defect.
lancia zelf zei dat de ecu stuk was dus, auto liep op 4 cilinders en stonk enorm naar benzine.
Bij meten bleek dat de 4e cilinder (injector + continue gevoed, - geschakeld) continue `open` stond. geschakelde kant vd benzine-injector lag continue aan massa.

Na deze origineel aan te sturen door de draad die bij een LPI-loze kappa deze injector aanstuurt liep de auto goed!(op benzine)

Wat blijkt nu, de drie `kastjes` van vialle, die de benzine-injectoren afschakelen, daarvan schakelt degene die de injector vd 4e cilinder stuurt continue naar massa.

Deze 3 kastjes gaan alle drie met een draadbundel naar de benzine-injectoren, de andere draadbundel aan de kastjes komt uit op een 4polige-stekker.
Bij 2 vd 3 gelijke kastjes, worden alleen de buitentste 2 draden gebruikt, aangestuurd uit de LPI-ecu; volgens mij worden deze 2 kastjes alleen gebruikt om de benzineinjectoren `af` te schakelen.
het derde kastje gebruikt echter ook de 2 binnenste draden; wie kan mij vertellen wat deze 2 draden doen? geven deze de `benzine-injectie-pulsen` door aan de LPI-ecu?
het is dit derde kastje dat bij aansluiten de `sluiting` vd 4e benzine injector veroorzaakt.

Zijn vaak de kastjes kapot, of ligt het vaak aan de LPI-ecu?

Morgen ga ik verder op onderzoek, vervangen van 1 vd kastjes lijkt geen optie, vialle levert ze niet meer, en heeft een modificatie die de 3 kastjes vervangt.....voor 198,- euro.

Wie meer info heeft of liever nog een schema vd Kappa, ik houd me aanbevolen!

Bij voorbaat dank,

Edwin.

alfamini

Geplaatst door alfamini (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Kappa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Idd wordt via deze twee draden het inspuitmoment en de inspuittijd aan de LPE(gascomputer)doorgegeven. Je hebt drie kastjes die geschikt zijn om zes cilinders te onderbreken waarvan ook nog eens een slechts gebruikt wordt voor de sturing. Met een beetje denkwerk moet het mogelijk zijn om door het verplaatsen van bedrading en stekkers de boel weer normaal te laten functioneren. En anders breng hem maar naar Ruissen in Wezep.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Kappa of stel zelf een nieuwe vraag.